Het Nikhom Phatthana-district in Oost-Thailand zwaar getroffen door zware regen en overstromingen

RAYONG:- De lokale autoriteiten hebben gisteren in verschillende delen van het Nikhom Phatthana-district in deze oostelijke provincie de hulp aan mensen versneld, die zwaar werden getroffen door plotselinge overstromingen, na aanhoudende de zware regenval.

Reddingswerkers probeerden mensen uit de overstroomde gebieden te evacueren naar veiliger gebieden.

Hevige regenval heeft Rayong in de afgelopen dagen geteisterd, waarbij Nikhom Phatthana naar verluidt de grootste schade had opgelopen toen wegen werden geblokkeerd door overstromingen en auto’s onder water kwamen te staan. 

Verschillende autoriteiten hebben de bewoners en hun bezittingen geëvacueerd omdat de weersvoorspellingen volgens de lokale autoriteiten binnenkort een toename van de regenval voorspellen. Khun Prasong Leklong, hoofd van de Nikhom Phatthana TAO, zei dat graafmachines worden gebruikt om geïmproviseerde kanalen te graven om overstromingswater af te leiden van wegen waar overstromingswater van 60-70 cm het verkeer belemmert.

De gouverneur van Rayong, Khun Traipob Wongtrairat, heeft er bij de bewoners op aangedrongen hun bezittingen naar de bovenste verdiepingen te verplaatsen en op te passen voor verdere overstromingen.

Ondertussen meldde het Bureau van Nationale Watervoorraden, het ONWR, dat het niveau van de Mekong rivier flink is gestegen en dat de watercontrole stations voor de Mekong rivier in Chiang Rai, Loei, Nong Khai en Ubon Ratchathani deze week stijgende waterstanden zullen zien.

Volgens de voorspelling van One Map zei het ONWR dat drie zuidelijke provincies – Krabi, Chumphon en Surat Thani – tegen het einde van de maand waarschijnlijk met overstromingen te maken zullen krijgen. De ONWR zei ook dat tegen het einde van het jaar overstromingen worden verwacht in het zuiden van het land en adviseerde mensen om op de hoogte te blijven.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!