🚨 BREAKING NEWS 🚨 De politie van Bangkok geeft toe de Taiwanese actrice 27.000 baht afgeperst te hebben!

BANGKOK:- De Politieagenten bij een controlepost in de wijk Huay Kwang in Bangkok gaven toe dat ze 27.000 baht van een Taiwanese actrice hadden afgeperst in ruil voor het vrijlaten van haar nadat ze naar verluidt een e-sigaret bij haar hadden gevonden.

Een anonieme bron van de Koninklijke Thaise politie, het RTP, zei dat politieagenten die in de vroege uren van 5 januari een tijdelijke controlepost voor de Chinese ambassade bemanden, toegegeven hebben de Taiwanese actrice Charlene An afgeperst te hebben.

Luitenant-generaal Thiti Saengsawang, commissaris van het grootstedelijk politiebureau, bevestigde de gerapporteerde bekentenissen, maar gaf geen details over het aantal politieagenten in kwestie, hun rang, positie of namen.  Hij voegde eraan toe dat het door hem geleide onderzoeksteam de bevindingen nog formeel moet bekendmaken.

Het RTP, die al aan het bijkomen was van een reeks schandalen, kreeg opnieuw een klap toen de Taiwanese actrice Charlene An (An Yu-qing) eerder deze maand een TikTok-video plaatste waarin ze beweerde dat zij en haar vrienden in de vroege uren van 5 januari bij het controlepunt waren tegengehouden, de politie zou een e-sigaret in haar bagage hebben gestopt voordat ze van haar 27.000 baht eiste om haar vrij te laten.

Luitenant generaal Thiti liet weten dat de politie nu is overgegaan op het indienen van aanklachten op grond van artikel 157 van het Wetboek van Strafrecht, dat ambtenaren verbiedt om al dan niet misdrijven uit te voeren.

 “Verschillende politieagenten zullen worden aangeklaagd”, zei hij zonder verder uit te weiden.  “Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen voor de acties van sommige politieagenten die het imago van Thailand en de Thaise samenleving hebben geschaad.”

Thiti ontkende dat hij agenten had opgedragen om videoclips te verwijderen.  Hij voegde eraan toe dat de bodycams van politieagenten bij het controlepunt naar de Police Scientific Crime Detection Division zullen worden gestuurd om alle clips te herstellen die mogelijk zijn overschreven of verwijderd.

De anonieme RTP-bron vertelde dat de zaak uitgebreid achter de deuren op het hoofdbureau van politie was besproken en dat het transferscreenpanel te horen kreeg dat elke betrokken politieagent bekend had dat hij het geld had afgeperst terwijl ze afzonderlijk werden verhoord.

De bron, die ook de bijeenkomst had bijgewoond, zei dat de steekpenningen waren betaald door een Singaporees lid van de groep van de Taiwanese actrice.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Diverse Thaise media

Eén gedachte over “🚨 BREAKING NEWS 🚨 De politie van Bangkok geeft toe de Taiwanese actrice 27.000 baht afgeperst te hebben!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!