Boeddhistische monniken en novices in Thailand aan het “multitasken” geslagen 

AYUTTHAYA:-  Studenten aan een vakschool in Ayutthaya dragen geen blauwe of grijze overall, maar die van hun is fel saffraan – dezelfde kleur als de gewaden van boeddhistische monniken. Deze vakschool in het district Bang Pa-in in Ayutthaya is anders dan alle andere, omdat het speciaal is opgericht om beroepsvaardigheden bij te brengen aan monniken en nieuwelingen.

Het College van vaardigheden verbetering voor monniken en novices werd in 2016 opgericht door Wat Niwet Thammaprawat Ratchaworawihan ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Zijne Majesteit Koning Rama X, toen hij nog kroonprins was.

De tempel, die onder de koninklijke bescherming van de kroonprins viel, raadpleegde het nationaal boeddhistisch kantoor, het ministerie van cultuur en het bureau van de nationale commissie voor beroepsonderwijs over het openen van een college om de vaardigheden van monniken en novicen te verbeteren.

De hogeschool biedt een technisch diploma en een hoger diploma.  Voor het eerste semester in 2016 schreven 109 monniken en novicen zich in om een ​​van de vijf aangeboden cursussen te volgen, waaronder lassen, computers, mechanica, industriële technologie en computerspellen en animatie.

Het college wendde zich tot andere onderwijsinstellingen en bedrijven om leraren te zoeken.

Dit jaar maakte het Nationaal Boeddhismebureau bekend dat er voor het technische diploma drie opleidingen beschikbaar zouden komen, namelijk lassen, mechanica en computers.

Voor de hogere certificering zijn er nog drie andere cursussen beschikbaar, namelijk mechanica, industriële technologie en computerspellen plus animatie.

Monniken en nieuwelingen kunnen zich aanmelden voor de cursus op de website van de universiteit (admission.vec.go.th) of persoonlijk komen opdagen.  Aanvragen kunnen tot 30 april worden ingediend.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!