🎥  UPDATE | Thaise youtuber gezocht vanwege miljoenenoplichting fans

THAILAND:- De Thaise politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor een youtuber die haar volgers voor omgerekend zo’n 54 miljoen euro zou hebben opgelicht. Er is een beloning uitgeloofd van ruim 130.000 euro voor de gouden tip die tot haar arrestatie leidt, schrijven Aziatische media.

De 30-jarige Suchata Nongsupachak heeft onder haar pseudoniem Nutty 847.000 volgers op YouTube. Ze is bekend geworden met dansvideo’s en covers van liedjes.

In haar foto’s en filmpjes op sociale media gaat ze er prat op luxe horloges, tassen en auto’s te hebben verdiend via het bedrijf van een vriend. Die houdt zich bezig met forex-beleggingen, oftewel de online handel in valuta’s.

Nutty riep haar volgers op ook te investeren in deze onderneming, met ‘forse winst’ in het vooruitzicht. Een van haar fans maakte omgerekend ruim 400.000 euro over, zegt een advocaat die tientallen slachtoffers vertegenwoordigt.

In april maakte de youtuber bekend dat al het geïnvesteerde geld verloren was gegaan als gevolg van een ‘handelsfout’. Ze beloofde iedereen terug te betalen. Enkele maanden later maakte ze bekend dat er twee rechtszaken tegen haar waren aangespannen. Ze drukte haar volgers toen op het hart dat ze niets kan terugbetalen als ze in de gevangenis zou belanden.

Ook fraudezaak in Singapore
De Thaise autoriteiten gaan ervan uit dat Nongsupachak grootschalige fraude heeft gepleegd. Naar schatting zo’n 6000 volgers zouden zijn opgelicht. Ruim honderd mensen hebben aangifte gedaan.

De vrouw heeft haar naam al twee keer veranderd en wordt ook verdacht van oplichting in Singapore, zegt de politie. In die zaak werd voor zo’n 30 miljoen euro vooraf betaalde luxevoorwerpen nooit geleverd.

Nongsupachak zou vanuit Thailand gevlucht zijn naar buurland Maleisië.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: YouTube 
Content: Redactie
Bron: NOS.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!