🎥 | Thaise wietwinkels mikken in de Mandarijn taal op miljoenen

THAILAND:- Sinds het Thaise koninkrijk vorige zomer cannabis legaliseerde heeft het Aziatische land er naast de prachtige natuur, zon, zee en strand nog een toeristische trekpleister van formaat bijgekregen. En met name de 1,4 miljard (!) buren in China zijn een gewild doelwit van de kraakverse legale cannabisbranche. Ze gaan zelfs zover om de Chinezen volledig in hun eigen taal – het Mandarijn – te bedienen!

Cannabismenu in het Mandarijn
Het Mandarijn is de meest gesproken variant van het Chinees en ook de officiële taal in het dichtstbevolkte land op aarde. Liefst 836 miljoen mensen spreken Mandarijn. En Thailand is een van de favoriete vakantiebestemmingen van de – steeds welvarender wordende – Chinezen, al is het maar omdat het lekker dichtbij is en het weer er een stuk vriendelijker is dan thuis.

Omdat in China cannabis (net als elke andere drug) streng verboden is en het in Thailand ineens legaal is sinds 9 juni 2022 is 1 plus 1 ook in China/Thailand nog altijd 2. De Thaise overheid verwacht dit jaar minimaal 30 miljoen toeristen te verwelkomen, waarvan een kwart uit China.

Reden voor de fameuze Engelstalige krant South China Morning Post om eens een camerateam naar de kakelverse coffeeshops in Thailand te sturen. Ze kwamen terug met deze korte, fascinerende video over het Thaise THC-pleasen van de Chinees!

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: YouTube
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: cnnbs.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!