🎥 | Thaise man die cobra’s losliet op kruispunt in Bangkok mept een politiek activist pal in het gezicht

BANGKOK:- Een man die twee maanden geleden de krantenkoppen haalde voor het vrijlaten van cobra’s en het doorsnijden van zijn polsen op een druk kruispunt in Bangkok, heeft meer aandacht gekregen voor het slaan van een politieke activist in het gezicht tijdens een protest in Bangkok.  

De ‘Khun Honderd Miljoen’, een zakenman in onroerend goed, zei dat hij de vrouw sloeg omdat ze de koninklijke familie van Thailand had beledigd.  Het incident gebeurde op de skywalk buiten het MBK-centrum.

De vorige keer voerde de 46-jarige Khun Hundred Million, of Kanetpisanuthep Jakapopmadadecha, een ritueel uit buiten Central World.  Hij parkeerde zijn rode Mercedes Benz midden op de weg, stopte het verkeer, gooide bloemen op zijn auto, sneed zijn armen door met een mes en goot zijn bloed en rode siroop op de vloer.  Hij riep iets over de natie en iets over Siam Devadhiraj, die volgens de Thai de bewaker van het land is.  Later vluchtte hij naar India, waar hij blijkbaar “chaos” veroorzaakte in Mumbai en werd gearresteerd door de lokale politie.  Toen plaatste hij op Facebook dat hij geen spijt had van wat hij had gedaan.

Gisteren sloeg K Hundred Million de 67-jarige Wan “Pao” Sae-ang, een bekende Thaise activist, in het gezicht.  Pao is een koopman maar ook een activist en loopt vaak voorop bij veel politieke protesten die plaatsvinden in Bangkok.  Gisteren plaatste de politiek activistische nieuwspagina Ratsadon News een video van het incident op Facebook.  

In de video is Pao te zien terwijl ze met haar kar op de MBK-skywalk staat.  Dan loopt K Honderd Miljoen naar haar toe, wijst naar haar en slaat haar zo hard in het gezicht dat ze op de grond valt.  

https://www.facebook.com/watch/?v=1055036105108065

Veel mensen waren getuige van het incident en politieagenten waren al ter plaatse.

Daarna probeerden de demonstranten die het incident zagen Khun K honderd miljoen aan te vallen.  De politie kreeg de situatie onder controle en nam de man mee naar het politiebureau van Pathumwan.  Hoofdinspecteur Pansa Amarapitak zei dat de man werd aangeklaagd voor de aanval en dat hij meer aanklachten kan krijgen als Pao zwaar gewond is.  Zijn verzoek om op borgtocht vrij te komen werd afgewezen.

Khun Pansa zei dat de politie op de hoogte is van de geestelijke gezondheidsproblemen van K Hundred Million en weet dat hij in het verleden in het Somdej Chaophraya-ziekenhuis is behandeld.  Hij zei dat gerechtigheid zou geschieden voor het slachtoffer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!