Axel Daeseleire kroop door het oog van de naald na ongeval in Thailand: “Ik mag niet lopen, fietsen of rijden”

BELGIË:- Hij zweefde in 2020 tien dagen lang tussen leven en dood, vechtend tegen corona. Je zou denken dat een mens daarna zijn portie ongeluk gehad heeft, maar eind vorig jaar kreeg Axel Daeseleire alweer een tegenslag te verwerken. Hij ging zwaar uit de bocht met een brommer in Thailand, en kroop opnieuw door het oog van de naald. “Als dat letsel een paar millimeter verder zat, was het einde verhaal geweest.”

Vandaag gaat Luk Alloo in ‘Alloo bij…’ op bezoek bij Axel Daeseleire, die hem meeneemt naar zijn wassalon. Daar toont de presentator de nekbrace die hij sinds december 2021 moet dragen. Een overblijfsel van het ongeval in Thailand, waarbij hij een wervelletsel opliep. “Ik mag niet lopen, fietsen of rijden, dus doe ik alles te voet of met het openbaar vervoer. Alles gaat nu veel trager”, vertelt Axel. Na zijn zware coronabesmetting waardoor hij 10 dagen in coma lag, kroop Axel dus voor de tweede keer in twee jaar door het oog van de naald. “Als dat letsel een paar millimeter verder zat en mijn zenuwen en ruggenmerg had geraakt, was het einde verhaal geweest. Ik neem dat elke dag mee. Ik apprecieer nu elk moment.”

Luk neemt Axel vervolgens mee naar de universiteit in Namen, waar de acteur twee jaar rechten studeerde. Het vak werd hem van thuis uit met de paplepel ingegeven. “Ik mocht niet naar Studio Herman Teirlinck, dat werd thuis van tafel geveegd. Dus heb ik rechten gestudeerd in Namen, om mijn Frans te verbeteren. Ik dacht: ‘Een jaar op kot, doen wat ik wil en we zien wel…” Na het schrijven van een motivatiebrief aan zijn vader mocht Axel later wel ingangsexamen doen aan Studio Herman Teirlinck. Hij was van de eerste keer geslaagd, al maakte hij de studie uiteindelijk niet af. Al hield hem dat niet tegen om een succesvolle carrière als acteur en presentator uit te bouwen.

 ‘Alloo bij…’, vandaag om 21u50 bij VTM.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in België
Bron: HLN.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!