🎥  | Ratten zo groot als katten nemen het district Din Daeng in Bangkok over, bewoners verre van blij!

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Chadchart Sittipunt, reageerde op de oproep van bewoners in het district Din Daeng nadat hun district door duizenden ratten overgenomen dreigt te worden.

Het probleem werd algemeen bekend nadat een vrouw een video plaatste op haar TikTok-account, panadda010, met honderden ratten die door het gemeenschapsgebied rennen.

De vrouw zei: ‘De engerds rennen rond mij heen, en soms tussen mij benen door, ik begaf het bijna van angst.”

Nadat de video viraal ging, bezochten verschillende media de Din Daeng Flats om bewoners te onderzoeken en te interviewen.  Een vrouwelijke bewoner zei dat ratten en duiven al heel lang een groot probleem zijn, maar had niet verwacht dat zoveel van die ongedierte hun omgeving zou teisteren.

Sommige mensen zouden al door de ratten zijn gebeten en kunnen niet meer buiten op de gemeenschapsbanken zitten, door het terrorisme van deze vliegensvlugge ratten.

Een lokale bewoner vertelde een verslaggever dat afval niet werd opgeruimd, wat zich met de dag ophoopt, wat de ratten aanmoedigt om met hun maatjes terug te keren.  Hij zei dat de knaagdieren ook niet snel schrikken en zelfverzekerd rondstruinen.  Hij voegde eraan toe dat een katten niets kunnen uithalen omdat sommige ratten groter waren dan katten.

Gouverneur Chadchart erkende de kwestie en gaf toe dat hij op de hoogte was van het probleem zelfs voordat hij tot gouverneur werd gekozen.

Medewerkers van de Afdeling Volksgezondheid van Bangkok en de Nationale Huisvestingsautoriteit hebben het district bezocht om het gebied schoon te maken en de ratten te gevangen.  De agenten plaatsten overal in het gebied rattenvallen, lijmvallen en rattengif en plaatsten een bord met het verbod dat de bewoners het ongedierte niet mogen voeren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ภัทราพร ตั๊นงาม 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!