De dieselprijs in Thailand wordt bevroren tot 35 baht per liter

BANGKOK:- De directeur van het oliebrandstof-fonds kantoor (het OFFO), khun Wisak Watanasap kondigde aan dat het kantoor de dieselprijs op 34,94 baht per liter gaat handhaven, hetgeen in overeenstemming is met de resolutie van het kabinet om de brandstof te subsidiëren.

De prijs van diesel blijft voor de derde achtereenvolgende week beperkt tot 35 baht per liter, omdat de veiligheidsraad van het land manieren zoekt om de economische impact op het levensonderhoud van mensen te verzachten.

Het OFFO rapporteerde zijn laatste saldo op 107,6 miljard baht in het rood, met een negatieve 69,72 miljard baht voor de olierekening en een negatieve 37,88 miljard baht voor de LPG-rekening.

De Nationale Veiligheidsraad kwam onlangs in het gouvernementsgebouw bijeen om energie- en voedselzekerheid te bespreken, inclusief reactieplannen in een crisissituatie.  

Deze plannen zijn opgedeeld in drie afzonderlijke fasen: het driemaandenplan voor de korte termijn voor juli t/m september 2022, het zesmaandenplan voor de middellange termijn en het éénjarenplan voor de langere termijn.

Het driemaandenplan roept op tot verlenging van de maatregelen om kwetsbare leden van de bevolking te helpen, evenals tot meer energie-invoer uit buurlanden als reactie op de mondiale situatie.

De raad heeft twee commissies gevormd om economische kwesties op te volgen en maatregelen te bepalen om de stijgende kosten van levensonderhoud te helpen verminderen.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!