🎥 | Oud baasje die de boef in Bangkok wilde uithangen na een lachwekkende gewapende overval op goudwinkel gearresteerd

BANGKOK:- Een bejaarde gepensioneerde snakte naar adem: “Hij was aan het eind van zijn latijn” nadat de politie hem had gearresteerd voor de gewapende overval op een goudwinkel dat als slapstick in het Bang Kae-district van Bangkok te boek genoteerd zal worden.

De 70-jarige man stal 17 gouden kettingen uit de Yaowarat MGold-winkel in wat misschien wel de langzaamste overval en stomste vluchtpoging in de geschiedenis van de goudroven in Thailand.

Op CCTV beelden was te zien, dat de overvaller, naar verluidt khun Bowon Dechakaneewong, terloops de winkel binnenkwam met een volledig zwart kostuum en een masker.  Hij haalde een pistool uit de rechterzak van zijn korte broek en richtte het op de staf.  Hij gebood het personeel hem een ​​dienblad met halskettingen te geven, pakte er een paar en stopte ze in een zwarte tas.

Khun Bowon probeerde toen te ontsnappen, wat een scene was uit een grappige Laurel en Hardy cartoon was.  Het personeel zette de veiligheidsmodus aan om de deur op slot te doen, zodat hij het pand niet kon verlaten.  Nadat hij een paar keer met de deur had gerammeld, probeerde hij zich een weg naar buiten te schoppen, maar kaatste verschillende keren van het glas terug op de toonbank achter hem.

Uiteindelijk schoot het oude baasje op de glazen deur, die verbrijzelde, hij gleed toen uit en viel op de glassplinters toen naar buiten ontsnapte en dat alles in een tempo van “Stoffel de Schildpad”

De agenten van het politiebureau van Lak Song volgden de gewapende overvaller naar zijn schuilplaats in een verlaten gebouw in de buurt van de winkel.  Na een korte pauze gaf Bowon zich over en verklaarde: “ik zie het licht van Urk en ben bekaf”.

De politie nam 17 gouden kettingen in beslag, (de waarde en het gewicht waren nog onbekend), samen met twee geweren: een .38 kaliber geweer en een luchtpistool.

De politie doet nog onderzoek naar het motief achter een bejaarde die een misdrijf van deze omvang pleegt.

Khun Bowon werd beschuldigd van diefstal volgens Sectie 336: Degene die diefstal pleegt door diefstal/roof wordt gestraft met een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en een boete van maximaal 10.000 baht.

Hij werd ook geconfronteerd met twee andere aanklachten.  Ten eerste, een pistool zonder toestemming en redelijke reden naar een openbare plaats brengen, wat resulteert in een straf van maximaal 10 jaar gevangenisstraf en een boete van maximaal 20.000 baht.  Ten tweede, schieten in het openbaar zonder toestemming en redelijke grond waarvan de straf door de rechtbank zal worden beoordeeld op basis van het handelen van de verdachte.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: khaosod
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: khaosod.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!