De Thaise grotredding in 2018 geeft inspiratie tot de bouw van een opzienbarende attractie in Chiang Rai

CHIANG RAI:- Geïnspireerd door de redding van de grot in 2018 in de noordelijke provincie Chiang Rai, zal een miljard baht worden geïnvesteerd in een nieuwe attractie en tentoonstelling genaamd The Caventure.  De zgn. soft opening wordt verwacht in oktober volgend jaar.

De 17-daagse redding in 2018, of de redding van de Tham Luang-grot, bij de Tham Luang Nang Non-grot in Chiang Rai, was een buitengewoon gevaarlijke missie die de hele wereld in zijn greep had.  Het was een enorme operatie en er was samenwerking nodig van verschillende Thaise en internationale afdelingen om de ​​voetbalcoach en 12 jongens van voetbalclub “de wilde zwijntjes” te redden.

Internationale duikers, reddingswerkers, soldaten, politieagenten en vele andere specialisten namen deel aan de missie en trokken wereldwijd de aandacht van het publiek.  Het incident werd later benadrukt in boeken, documentaires en ten slotte in Ron Howards prachtige film Thirteen Lives.

Nu wil het evenementenbureau, Index Creative Village, het nagelbijtende ongeluk opnieuw creëren met een permanente tentoonstelling en een attractie genaamd The Caventure.

De bouw van de Caventure begint deze maand op een gebied van 40.000 vierkante meter in het Mae Sai-district van de provincie Chaing Rai.  De plek ligt op ongeveer een kilometer afstand van het Tham Luang-Khun Nam Nang Non Forest Park.

Binnen zal The Caventure een permanente tentoonstelling hebben met de verhalen van  “de wilde zwijntjes” en het reddingsproces.  Het hoogtepunt is de Tham Luang Nang Non, simulatieruimte.  De echte reddingsuitrusting en bezittingen van de coach en kinderen, zoals de kleding die ze droegen en de fietsen die ze naar de grot reden, zullen in deze kamer worden tentoongesteld.

De Caventure biedt bezoekers ook de meeslepende ervaring van het zijn in een grot, en het project biedt een ballonvaartservice voor bezoekers die de grot in vogelvlucht willen zien.

Index Creative Village gelooft dat het project 500.000 bezoekers per jaar zou trekken en tussen de 300 miljoen baht tot 650 miljoen baht aan inkomsten zou genereren.

De oprichter en CEO van Index Creative Village, khun Kriengkrai Kanjanapokin, onthulde dat het bedrijf verschillende attracties heeft onderzocht die zijn gebouwd als herinnering aan andere opmerkelijke incidenten in de geschiedenis, zoals 9/11.

Khun  Kriengkrai zei dat het 11 september-monument in de VS drie miljoen bezoekers per jaar trekt, terwijl Stonehenge in het VK 1,6 miljoen meer toeristen per jaar trekt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: bangkokbiznews
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: bangkokbiznews.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!