🎥  | Enorme vechtpartij barst los tijdens SEA Games voetbalfinale tussen Thailand en Indonesië

CAMBODJA:- De voetbalfinale van de SouthEast Asia (SEA) Games tussen Indonesië en Thailand veranderde gisteren in een Muay Thai-wedstrijd toen Thailand in blessuretijd de gelijkmaker scoorde, wat leidde tot een dramatische vechtpartij. Maar Indonesië verloor de overwinnaars en scoorde nog drie doelpunten in de verlenging om hun eerste SEA Games herenvoetbalmedaille in 32 jaar te winnen met een 5-2 overwinning.

Na een verhitte wedstrijd op een snikhete Phnom Penh -avond, werden de grootste angsten van Indonesië werkelijkheid toen Yotsakorn Burapha, de vervangende speler van de War Elephant, in de 90e minuut een gelijkmaker scoorde om de stand op 2-2 te brengen.

Twee minuten na de verlenging klapte Indonesië terug en scoorde een doelpunt dankzij een foutje van de Thaise verdediger Somchai Thongcham.

Enkele seconden later brak er een enorme vechtpartij uit met coaches van beide teams die het veld bestormden en het gevecht aanmoedigden. Een stroom beveiligingspersoneel rende het veld op in een poging het geweld de kop in te drukken.

De scheidsrechter deelde vijf rode kaarten uit aan degenen die verantwoordelijk waren voor het begin van het gevecht: één voor de Thaise doelman Soponvit die over het veld rende om een ​​klap uit te delen, één voor de Indonesische verdediger Komang Trisanda en drie voor coaches van beide teams.

De extra tijd ging door toen de rust terugkeerde, alleen voor de Thais-Deense speler Jonathan Khemdee die in de 101e minuut met een gele kaart van het veld werd gestuurd, waardoor er slechts negen spelers op het veld overbleven die om de corner van Thailand vochten.

Vervolgens scoorde Fajar Fathur Rahman uit Indonesië het vierde, maar niet laatste doelpunt van het team vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarna bleef Thailand achter met acht man toen spits Teerasak in de 118e minuut een tweede gele kaart kreeg.

De wedstrijd liep ten einde nadat de toepasselijk genaamde Beckham Putra uit Indonesië een laatste doelpunt maakte, waarmee een einde kwam aan de 32-jarige droogte van de SEA Games voor herenvoetbal in Indonesië.

Na de wedstrijd te hebben gewonnen, vergat de Indonesische hoofdcoach Indra Syafri al snel het gebrek aan sportiviteit van de spelers…