De koninklijke ploegceremonie luidt het rijstseizoen in

BANGKOK:- Hunne Majesteiten Koning Maha Vajiralongkorn en Koningin Suthida hielden gisteravond toezicht op een ceremonie om de Phraya Raekna (heer van de koninklijke ploegceremonie) en Celestial Maidens te benoemen voor de Koninklijke ploegceremonie welke vandaag gehouden zal worden.

De ceremonie vindt plaats in Wat Phra Si Rattana Satsadaram (Wat Phra Kaew of de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha) in de wijk Phra Nakhon in Bangkok.

Hunne Majesteiten betuigden respect voor Phra Phuttha Maha Mani Rattana Patimakon (de Smaragdgroene Boeddha) en andere heilige beelden, en sprenkelden wijwater op gewassen voor een overvloedige oogst in Thailand.

Dit jaar werd Prayoon Insakul, permanent secretaris van het ministerie van Landbouw, aangesteld als Phraya Raek Na, terwijl ambtenaren van landbouwgerelateerde agentschappen werden geselecteerd voor de rol van Hemelse Maagden.

Dit jaar bood het rijstdepartement van het Ministerie van Landbouw zes soorten zaden aan voor boeren en het grote publiek om te verbouwen op de Koninklijke Ploegdag voor geluk en voorspoed in de rijstproductie.

In totaal 2.244 kg. zaden liggen voor het oprapen bij provinciale landbouwkantoren. Het zijn: White Jasmine 105, Pathum Thani 1, Kor Khor 6, Kor Khor 43, Kor Khor 85 en Kor Khor 87 rijst.

De Thaise boeren zien deze Koninklijke ploegdag ook als een gunstige dag om rijstzaden in hun velden te zaaien

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!