De civiele boswachters in Thailand mogen zich verheugen op een langverwachte loonsverhoging

BANGKOK:- Voor het eerst in meer dan tien jaar kunnen civiele boswachters binnenkort genieten van een salarisverhoging van 9.000 naar 11.000 baht, zo maakte het Departement van Nationale parken, afdeling fauna & flora, afgekort het DNP, gisteren bekend.

Het waarnemend hoofd van de DNP, khun Athapol Charoenshunsa zei dat het departement het voorstel naar de afdeling van de controleur-generaal heeft doorgestuurd, met het verzoek een salarisaanpassing te overwegen voor burgers die als boswachters onder de afdeling werken.

De laatste aanpassing werd goedgekeurd in april 2012, waardoor het salaris van parkwachters werd verhoogd van 6.000 naar 9.000 baht.

Het DNP heeft momenteel 13.419 civiele boswachters in dienst die helpen bij het patrouilleren in bosgebieden in het hele land om dieren in het wild te beschermen en bosbranden en illegale houtkap te voorkomen in bijna 73 miljoen rai aan nationale parken, beschermde bossen en natuurreservaten.

Athapol zei dat hij verwachtte dat de verhuizing op 1 oktober van dit jaar zou worden goedgekeurd en van kracht zou worden.

Hij voegde eraan toe dat de aanpassing al lang had moeten plaatsvinden, aangezien het voor boswachters niet geheel zonder gevaar is en constant het risico lopen op ongelukken, roofdieren, giftige dieren en stropers die boswachters naar het leven staan.

“Dit zijn gevaarlijke banen waarvoor de expertise nodig is van lokale mensen die bekend zijn met het landschap en connecties hebben”, zei hij. 

‚ÄúDe salarisaanpassing zal helpen hun moreel te verbeteren om naadloos samen te werken met DNP-functionarissen.”

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!