🎥  | De spoorwegmarkt door Samut Songkhram staat na pandemie weer op de rails Bangkok.  

SAMUT SONGKHRAM:- De luid schellende treinbel wekt een Thaise grootmoeder die in haar fruit- en bloemenstal ingedommeld was, waardoor ze zich moest haasten om haar luifeltje in te klappen voordat de locomotief langzaam voorbij dendert, zo dichtbij dat haar grijze haren met het ijzeren paard meewaaide.

Zes keer per dag op de Mae Klong Railway Market klauteren lokale klanten en buitenlandse toeristen over het spoor terwijl verkopers rustig hun geweven manden met goederen van de sporen wegschuiven en hun paraplu’s sluiten om plaats voor de locomotief te maken.

Honderden standhouders verdienen hun brood langs deze 500 meter lange spoorlijn in Samut Songkhram, 80 kilometer ten westen van Bangkok, waar ze alles verkopen, van verse producten tot levende schildpadden tot kleding en souvenirs.

“Hoewel het er riskant en gevaarlijk uitziet, is het helemaal niet gevaarlijk”, zo beweerde de groente- en fruitverkoopster, khun Samorn Armasiri.

Haar familie runt al vijf decennia een kraam op de bazaar – in het Thais ’talad rom hup’, of de markt voor paraplu’s die ze verkopen – en ze is nog nooit getuige geweest van een ongeluk.  Als de trein binnenkomt, luidt de machinist de bel en iedereen pakt zijn spullen bijeen – “ze kennen de oefening”, zei ze.

De zijkanten van de treinwagons zweven slechts enkele centimeters boven de zakken sla, broccoli, uien, gember, chilipepers, tomaten en wortelen die zorgvuldig aan de buitenkant van de rails zijn geplaatst.

Nu Thailand de toegangsbeperkingen voor Covid-19 laat vallen, trekt het toerisme weer aan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul 
Content: Olleke Bolleke in West-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!