De marathon van Bangkok keert terug na 2 jaar pandemische afwezigheid

THAILAND:- De Marathon van Bangkok keert op 20 november voor de 33e keer terug naar de hoofdstad na een afwezigheid van 2 jaar.

Vanwege sociale afstandsmaatregelen en andere Covid19 preventiegerelateerde beperkingen waren de meeste grote evenementen en concerten in Thailand geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus.  Maar nu de maatregelen versoepeld zijn, kunnen mensen in Thailand uitkijken naar meer evenementen en concerten, zoals de Bangkok Marathon – het grootste internationale hardloopevenement van het koninkrijk.

Popsensatie Justin Bieber had geen probleem om zijn show op zondag 6 november in het Rajamangala National Stadium in Bangkok uit te verkopen, ondanks dat sommige tickets werden doorverkocht tegen de te hoge prijzen.  Sommige werden doorverkocht tegen het dubbele van de prijs van het origineel, terwijl de kosten van speciale stoelen 1 miljoen baht bedroegen. Moet wel even zeggen dat Justin zich de laatste tijd zich gezond voelt en al verschillende shows heeft gecanceld.

De kustplaats Pattaya komt in de stemming door in oktober de bikinistrandrace te lanceren en natuurlijk de Bangkok Marathon niet te vergeten. 

De lopers starten aan de voorkant van het Grand Palace en er zijn 4 verschillende competities beschikbaar voor deelnemers van alle niveaus: volledige marathon – 42,195 kilometer, halve marathon – 21,1 kilometer, minimarathon – 10 kilometer en micromarathon – 5  kilometers.

Lopers kunnen zich tot 15 augustus online aanmelden via bkkmarathon.com of gotorace.com of offline boeken bij de Thai Health and Jogging Run Club in het Rajamangala National Stadium.  Alle deelnemers moeten minimaal 2 vaccindoses hebben.

Volgens directeur van de afdeling Public Relations, khunWirut Rachtawat, zegt dat er naar verwachting 18.000 lopers zullen deelnemen aan het evenement, omdat veel lopers al 2 jaar worden vermist en naar het evenement hebben gevraagd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Khaosod

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!