🎥 | Bent u wel eens opgelicht met een boottochten op de drijvende markt Damnoen Saduak in Ratchaburi 🚨

RATCHABURI:- Het Thaise nieuwscentrum Daily News bracht deze morgen het verhaal dat een Thaise toeriste twitterde dat haar gevraagd was om 5.000 baht te betalen voor een twee uur durende boottocht op de drijvende markt Damnoen Saduak in Ratchaburi, net ten zuidwesten van de hoofdstad Bangkok.

De vrouw, die samen met haar man op reis was, zei dat ze tijdens haar reis van twee weken door het land enorm hoge prijzen moest betalen. Thaise media vermoedden dat ze met een buitenlandse echtgenoot op reis was of dat ze meer betaalde omdat ze plekken bezocht waar vooral buitenlandse toeristen logeerden.

De vrouw vertelde aan de Daily News- verslaggevers dat ze een taxichauffeur in Bangkok 1.200 baht had betaald voor een reis naar de Floating Market en dat hij haar naar een toeristenpier had gebracht, waar ze ook nog eens een meerprijs moest betalen.

Ze merkte verder op dat ze in twee weken tijd 60.000 baht aan hotels en eten had uitgegeven. 

Nadat bericht op sociale media werd 4.000 keer gedeeld en 200.000 keer bekeken, nam de lokale media contact op met districtmanager khun Suwitchart Nuampetch van Damnoen Saduak. Bij de genoemde steiger zagen de verslaggevers een bord aan de zijkant met de tarieven van 2.000, 3.000 en 5.000 baht. In feite is de normale prijs voor een boottocht van een uur over de drijvende markt 400 tot 600 baht, afhankelijk van of het een waterfiets of een motorboot zou zijn.

De werkelijke prijs voor een uur bij twee andere aanlegsteigers in het gebied zou rond de 400-600 baht moeten liggen, afhankelijk van of de boot peddelt of gemotoriseerd is. Lokale operators zeiden dat de prijzen vast waren en gaven aan dat de afzetterij mogelijk buiten het marktgebied had plaatsgevonden.

De 53- jarige Pharit, een man die werkt als reisleider voor Chinese toeristen, zei dat de zwendel al jaren aan de gang is en zich beperkt tot gewetenloze taxichauffeurs en bootexploitanten die klanten aan elkaar doorgeven.

In sommige gevallen zijn toeristen voor 15.000 tot 20.000 baht opgelicht, zo beweerde hij. Dit geeft volgens Khun Pharit een slecht beeld weer van de legale bootverhuurders, die zich aan de prijsregels houden. 

Bezoekers die het slachtoffer zijn van fraude dienen rechtstreeks contact op te nemen met de districtsmanager zodat deze actie kan ondernemen tegen dit soort uitwassen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!