Politie Thailand heeft sinds de invoering van het nieuwe verkeerspuntensysteem 11.548 punten bijeen geharkt

BANGKOK:-  De verkeerspolitie heeft in de eerste drie weken na de invoering van het nieuwe puntensysteem op 9 januari dit jaar van in totaal 11.548 punten voor allerlei verkeersovertredingen afgetrokken en hoopt daarmee de verkeersveiligheid in het koninkrijk te verbeteren.

De meest gemelde overtreding – 3.557 keer – was het niet kunnen overleggen van een bewijs van betaling van jaarlijkse registratierechten voor voertuigen, zo verklaarde de woordvoerder van de Koninklijke Thaise politie, het RTP.

In totaal kregen 1.709 automobilisten een boete voor rijden zonder kenteken, terwijl van 1.686 mensen punten werden afgetrokken voor te hard rijden. De provincie Chai Nat had de meeste punten met 1.478, gevolgd door Bangkok (1.427) en Khon Kaen (211).

Volgens het nieuwe puntensysteem heeft elke weggebruiker 12 punten. 

Punten worden afgetrokken voor verkeersovertredingen, met de zwaarste overtredingen, met acht punten per overtreding, resulterend in de grootste aftrek. 

Bij verlies van alle 12 punten wordt het rijbewijs tijdelijk ingetrokken. Bij drie schorsingen binnen drie jaar wordt het rijbewijs in zijn geheel ingetrokken. 

Automobilisten die zonder geldig rijbewijs rijden, kunnen een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een boete van 10.000 baht of beide krijgen, zo waarschuwt de politie.

Als u wilt weten hoe hoog uw score is, dan kunt u dat online of via de Khub Dee- app bekijken, leuker kunnen ze het in Thailand niet maken maar wel makkelijker!

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!