🎥  | 10.000 eenden op de rijstvelden van Thailand losgelaten om hun buik vol te eten aan schadelijke insecten

NAKHON PATHOM:- In deze regenperiode laten de Thaise rijstboeren duizenden eenden op hun rijstvelden voor een regelmatige schoonmaakactie los, waarvan zowel eenden als boeren profiteren.

Een video-opname gemaakt met een drone legden het feestmaal vast van de eenden in Nakhon Pathom, op ongeveer één uur ten westen van Bangkok, waar 10.000 eenden de overstroomde velden bestormden om ongedierte te verslinden, zoals slakken die zich verschuilen in de vers geoogste rijststoppels.

De vrijlating van de Khaki Campbell-eenden, een Brits ras, maakt deel uit van “ped lai thoong” – een lange traditie in deze regio.

De deal bevrijdt de boerderijen van ongedierte – zoals kersenslakken, appelslakken, onkruid en ander klein ongedierte – terwijl het een rijke bron van voedingsstoffen voor de watervogels vormt.

Vanaf slechts 20 dagen oud zwerven de eenden ongeveer vijf maanden door de rijstvelden van de regio voordat ze terug worden verzameld naar de eendenboerderij om drie jaar lang eieren te produceren.

“Het voordeel (voor de fokker) is dat we de kosten voor het voeren van de eenden verlagen”, zo vertelde de 34-jarige khun Apiwat Chalermklin, een eendenfokker die het bedrijf van zijn vader overnam.

“In ruil daarvoor helpen de eenden de rijstboeren met het eten van ongedierte van de boerderij en kunnen de boeren het gebruik van chemicaliën en pesticiden verminderen, bovendien maken de eenden de rijstvelden gemakkelijker te ploegen

Khun Apiwat heeft vier enorme zwermen eenden die zich verplaatsen over verschillende rijstvelden in de provincie, waar boeren doorgaans drie rijstgewassen per jaar verbouwen.

De eenden kunnen in ongeveer een week een boerderij van 70 hectare schoonmaken.

“Ze helpen bij het eten van gouden appelslakken en de overblijfselen van ongewenste rijstschillen die op het veld achterblijven van de laatste oogst”, zegt rijstboer Prang Sipipat.

 “Ook de eenden stappen op de rijststoppels om de grond plat te maken en dat maakt het ploegen makkelijker.”

Thailand is de op één na grootste rijstexporteur ter wereld en heeft te kampen met langdurige droogte.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: YouTube 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Bangkokjack.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!