Het ‘dansend fontein’ van Pattaya op de Bali Hai Pier danst al jaren niet meer als gevolg van verwaarlozing 

PATTAYA:  De lichten zijn kapot, de pomp werkt niet meer, de loopbrug zit vol gaten en de vloeren van de multifunctionele zone zijn gebarsten, kortom, het dansend fontein van miljoenen baht op Bali Hai Pier ligt er verloren bij.

De “dansende fontein” die ooit werd aangekondigd als de  nieuw eye-catcher van Pattaya, staat nu verkommeren op de Bali Hai-pier, een ander bewijs van de erfenis van de stad “veel uitgeven om te realiseren, maar niets uitgeven om te onderhouden”.

Het prestigieuze project werd geregisseerd door de militaire junta om het gebied van de Bali Hai in Zuid-Pattaya te verbeteren voor de International Fleet Review in 2017, de gemeente Pattaya heeft op aandringen 95 miljoen baht uitgegeven om Bali Hai te renoveren en te verfraaien, inclusief de bouw van een oorspronkelijk fraai waterfontein verlicht door 35 led-lampen van afwisselende kleuren die een indrukwekkende lichtshow lieten zien.

Volgens de norm liet de stad prompt het hele project vervallen nadat de buitenlandse gasten waren vertrokken door geen geld toe te kennen voor onderhoud. In de twee jaar na de vlootschouw heeft de fontein slechts sporadisch gewerkt. 

Gemeentelijke ambtenaren van de stad beweerden in 2021 dat meer dan 4,2 miljoen van het oorspronkelijke contract was gereserveerd voor onderhoud door een aannemer, maar nadat hij één eerste aanbetaling had ontvangen, geloofde hij het wel en gaf niet thuis.

De gemeente Pattaya stuurde twee brieven met het verzoek om onderhoudswerkzaamheden alsnog uit te voeren, maar er óók daar werd geen gevolg aan gegeven en het Bali Hai gebied bleef zoals het was…..één troosteloos gebied.

In januari 2021 lieten monteurs de fonteinen weer hun werk doen, maar na enkele weken begaf het systeem het weer en is het nog steeds defect.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Pattaya
Bron: Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!