Volgens onderzoek ligt het vertrouwen in de consumentenindex op laagste punt in vijf maanden

BANGKOK:- Volgens een recentelijk onderzoek daalde het consumentenvertrouwen in consumentenindex als gevolg van een sterke stijging van de prijzen van voedsel en basisproducten voor het eerst in vijf maanden tot een dieptepunt.

De belangrijkste factoren die bijdragen aan een daling van de index zijn de uitbraak van Covid, de algemene negatieve binnenlandse vooruitzichten voor de economie van het land en de aarzeling van de regering over de uitvoering van het “Test & Go” -schema voor buitenlandse toeristen, zo liet het onderzoek van de Thaise kamer van koophandel weten.

De index is in de eerste vijf maanden gedaald van 30,0 naar 28,5, terwijl de verwachte uitgaven voor evenementen die verband houden met Valentijnsdag het laagste zijn in 15 jaar, zei universiteitsrector en hoofd van de opiniepeilingen Thanawan Pholwichai.

Een gerelateerde peiling over Valentijnsdagvieringen onder 1.245 mensen in de leeftijd van 15-59 jaar en ontdekte dat de uitgaven tijdens de periode zullen dalen tot 2,095 miljard Baht, voor het vierde jaar op rij en het laagste in de afgelopen 15 jaar.

Wat betreft het eigen bijdrageprogramma van de regering “Khon La Khrueng” (Let’s Go Halves), wil 64,7 procent van de respondenten een extra 3.000 baht bovenop de goedgekeurde 1.200 baht.  Nog eens 28,3 procent zei 5.000 baht extra te willen, terwijl de rest zei 3.000 baht te willen voor nog eens drie maanden.

Een miljoen aanvragers, zowel nieuwe als oude, kunnen zich inschrijven voor de 1.200 baht subsidie ​​op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.  De registratie van fase 4 van de regeling is gisteren gestart.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 

Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!