Gezellige mensen ontmoette elkaar in het gezelligste restaurant van Jomtien 

JOMTIEN:- Je zou bijna denken dat gezelligheid kent geen tijd, maar helaas was dit gisteravond wel het geval voor Rob de Callafon en zijn lieftallige Thaise vrouw Nipa.

Deze altijd goedgemutste joviale Rotterdamse eigenaar van eetcafé Thailand in Lombardije genoot gisteren tijdens zijn afscheidstour in Thailand van de gezelligheid van zijn vrienden en kennissen in het bekende Tuliphouse aan de Beach Road van Jomtien.

Het is voor Rob, Nipa bijna een traditionele gang om ieder jaar, zo rond januari, februari naar hun huis in het noordelijke gelegen Phitsanulok te gaan.  De familiebanden aan te halen, ideeën opdoen voor het restaurant en natuurlijk weer de vrienden van vroeger te ontmoeten. 

Helaas was dat de laatste twee jaar één bijna onmogelijke expeditie om in Thailand te geraken, vorig jaar gloorde er een beetje hoop aan de horizon, zodat Rob gelijk achter de computer kroop en zich door een wirwar van regeltjes en voorwaarden worstelen om het juiste visum te krijgen, om uiteindelijk zonder véél poespas Thailand binnen te komen.

De Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk is een graag geziene gast bij eetcafe Thailand

Het was weer geweldig, zo vertelde Rob, zeker nadat twee jaar lang de boog gespannen was, was deze vakantie weer helemaal top. Dat is iets wat uw nieuwsbeer kan onderschrijven, zeker in deze Corona tijden waar restaurants maar ook het eetcafé van deze Rotterdammers op last van de regering de deur moest sluiten vanwege verspreiding van het Covid19 virus. Ondertussen gaan de kosten wel door, zeker voor Rob en Nipa die hun restaurant niet zolang geleden een grote make-over hebben gegeven.

Gisteravond ontmoeten deze Rotterdamse entrepreneurs enkele goede van hun vrienden, in het wijd en zijd bekende Tuliphouse aan de Jomtien Beach road. De uitbaters Tic en Mathieu Corporaal kennen Rob al sinds 1993 en hebben sindsdien hechte vriendschapsband opgebouwd, welke aan het einde van het bezoek van Rob en Nipa aan Thailand (bijna) traditiegetrouw afgelopen wordt in dit restaurant waar Tic en Mathieu sinds 1989 de scepter zwaaien.

Olleke Bolleke in Thailand wenst Rob, Nipa en verdere vrienden een behouden terugvlucht naar nederland en hopelijk tot volgend jaar!

Olleke Bolleke in Pattaya

2 gedachten aan “Gezellige mensen ontmoette elkaar in het gezelligste restaurant van Jomtien ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!