Volgens de vicepremier van Thailand, khun Anutin Charnvirakul is Thailand het “Louis Vuitton” in de reiswereld

BANGKOK:- Thailand staat bekend als een goedkope reisbestemming. Daar komt binnenkort verandering in, althans volgens een recente verklaring van vicepremier Anutin Charnvirakul. Tijdens een conferentie dat het toerisme in Thailand promoot, zei vicepremier Anutin Charnvirakul dat het land zich moet ontwikkelen tot een “premium toeristische bestemming”.

Vice-premier Anutin vertelde tijdens de conferentie tegen vertegenwoordigers van de toonaangevende hotels, bedrijven en privéziekenhuizen van het land dat ze geen aanzienlijk kortingen meer moeten bieden om buitenlandse toeristen te lokken. 

We moetende mensen niet in Thailand laten komen en daar blijven omdat het goedkoop is”, zei Khun Anutin op de Thailand Moving Together-conferentie op luchthaven Suvarnabhumi

Khun Anutin trok zelfs vergelijkingen tussen Thailand en luxe modemerk Louis Vuitton: Hoe duurder, hoe meer klanten. Anders zou Louis Vuitton niets verkopen’, zo citeerde het Thaise dagblad The Nation de vice-premier.

In de afgelopen jaren heeft Thailand herhaaldelijk verschillende strategieën aangekondigd die gericht zijn op het aantrekken van zogenaamde “kwaliteitstoeristen” die een hogere koopkracht bieden. 

In oktober 2021 vertelde de vice-premier en de minister van Energie, khun Supattanapong Punmeechaow dat Thailand zich na de pandemie zal concentreren op de kwaliteit, niet de kwantiteit, van zijn toeristenindustrie.

“In plaats van te vertrouwen op 40 miljoen toeristen om 2 biljoen baht aan inkomsten te genereren, zullen we ons richten op kwaliteitstoeristen die meer koopkracht hebben”, zo blies Khun Supattanapong hoog van de toren.

 “Dat zal uiteindelijk gunstiger zijn voor het milieu en de natuurlijke hulpbronnen van het land”, voegde hij eraan toe. 

In 2017 presenteerde de gouverneur van de TAT, khu. Yuthasak Supasorn, de strategie om zich te concentreren op toeristen van hogere kwaliteit met een hogere koopkracht. 

“2016 was opnieuw een recordjaar voor de Thaise toeristenindustrie en we hopen dit momentum vast te houden en de komende maanden nog meer bezoekers te trekken”, aldus Khun Yuthasak. Hij benadrukte: “Ik wil erop wijzen dat de groei van de inkomsten groter is geweest dan de groei van het aantal bezoekers, wat aangeeft dat de strategie om te wedden op toeristen met hogere bestedingen en hogere kwaliteit, het afgelopen jaar een groot succes is geweest. ” 

 In een toespraak op 30 januari 2017 zei Khun Yuthasak: “2016 was opnieuw een recordjaar voor de Thaise toeristenindustrie en we hopen dit momentum vast te houden en de komende maanden nog meer bezoekers aan te trekken”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Phuket Times
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Phuket Times

Eén gedachte over “Volgens de vicepremier van Thailand, khun Anutin Charnvirakul is Thailand het “Louis Vuitton” in de reiswereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!