Thailand Post verhoogt zijn tarieven nu de inflatie om de hoek komt kijken, de eerste stijging in 18 jaar

BANGKOK:- Thailand Post heeft de prijzen voor binnenlandse post- en pakketbezorging verhoogt, de eerste dergelijke stap van het staatsbedrijf in 18 jaar, aangezien de inflatie in het land is versneld tot het hoogste punt in 14 jaar.

“De prijsaanpassing is nodig om gelijke tred te houden met de economische situatie en kosten”, zo schreef de Thailand Post in een verklaring, dit nadat het goedkeuring van het kabinet had gekregen om de verzendtarieven, werd het direct van kracht.

Volgens een overheidsdocument heeft het staatsbedrijf in het decennium dat in 2011 begon al verliezen van 18,4 miljard baht opgevangen.

De index van de consumptieprijzen steeg in juni met 7,7% ten opzichte van een jaar eerder, het hoogste tempo sinds juli 2008. De toenemende inflatie maakt het voor de Bank of Thailand nog belangrijker om zich bij haar collega’s over de hele wereld aan te sluiten bij het aanscherpen van het beleid om de prijsstijgingen te beteugelen wanneer haar monetair beleid  De commissie komt volgende maand bijeen.

Toch handhaaft Thailand Post zijn bezorg-tarief van 3 baht voor brieven tot 10 gram tot eind 2024, terwijl de prijzen voor zwaardere zendingen worden verhoogd.  In de maximale gewichtsklasse van 1 tot 2 kilogram worden de binnenlandse tarieven met 22% verhoogd tot 55 baht, zo blijkt uit het overheidsdocument.

De nationale postdienst zei ook dat het pakketten introduceerde om te voldoen aan de richtlijnen van de Universal Postal Union, een gespecialiseerde VN-organisatie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!