Volgens de minster van Binnenlandse Zaken is het overstromingsgevaar in Thailand onder controle

BANGKOK:- De Minister van Binnenlandse Zaken, Khun  Anupong Paojinda bagatelliseert de angst voor grote overstromingen in Bangkok en verschillende andere delen van het land, en zegt dat de belangrijkste reservoirs van het land nog steeds in staat zijn om meer water te ontvangen.

“Hoewel later dit jaar een of twee tropische stormen worden verwacht, zijn deze dammen nog steeds ver onder hun retentiecapaciteit”, zo vertelde generaal Anupong tijdens een senaatssessie in het parlement.

Hij reageerde op een motie ingediend door senator Panthep Klanarongran, die de regering vroeg om te reageren op de publieke bezorgdheid over de mogelijkheid van verergering van de overstroming. De totale neerslag dit jaar zal naar verwachting 1.500 millimeter bedragen, ongeveer 26% meer dan de gemiddelde jaarlijkse regenval.

Anupong merkte op dat Thailand dit jaar nog niet door een tropische storm is getroffen. In voorgaande jaren werden overstromingen veroorzaakt door stormen, maar dit jaar wordt de toegenomen regenval veroorzaakt door een nattere moesson. “De autoriteiten houden vast aan de standaardbenadering van waterbeheer, dat is ontworpen om overstromingen te beheersen en tegelijkertijd voldoende water in dammen en reservoirs te houden voor het droge seizoen”, zei hij.

Momenteel zijn er overstromingen gemeld in 13 provincies, namelijk Phayao, Nan, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phetchabun, Kalasin, Khon Kaen, Nong Bua Lam Phu, Pathum Thani, Samut Prakan, Rayong en Chanthaburi. 

In Bangkok hebben de autoriteiten een speciaal waterbeheersysteem ingevoerd dat het wegstromende water van de provincies wegleidt van de hoofdstad, zodat ze zich kunnen concentreren op het afvoeren van overtollig regenwater uit de straten van de stad, zei hij. De kracht van de oceaan gebruiken om klimaatverandering tegen te gaan.

Afzonderlijk zei de gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, dat de situatie in Bangkok aan het verbeteren was. Het waterpeil in de meeste van de belangrijkste kanalen van de stad daalde – behalve langs Klong Prawet Buri Rom in het oosten van Bangkok, die maandag met 60 centimeter steeg, waardoor de overstromingen in gemeenschappen langs het kanaal verergerden. 

Het is misschien tijd voor de hoofdstad om haar overstromingsbeperkingsplan te herzien en meer aandacht te besteden aan het verbeteren van de afvoercapaciteit van kanalen in plaats van zich voornamelijk te concentreren op het bouwen van een enorme overstromingstunnel, zei hij. “We moeten de waarheid accepteren dat onze afvoeren misschien niet langer groot zijn genoeg om het overstromingswater af te voeren”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!