De Kanchanaburi skywalk over de Kwai rivier in Centraal-Thailand geopend en binnen een dag weer afgesloten

KANCHANABURI:- Na slechts één dag opening is de skywalk over de River Kwai al gesloten.  Het lijkt erop dat het hebben van een glazen bodem spectaculaire uitzichten mogelijk maakt, maar ook speciale schoenen vereist om de brug niet te beschadigen, en juist deze waren niet voldoende aanwezig.  Alle bezoekers zijn verplicht deze speciale schoenen aan te schaffen en te dragen wanneer ze over de skywalk lopen.

De gemeente Kanchanaburi  verontschuldigde zich voor het sluiten van slechts één dag na opening.  Ze beloven hun voorraad aan te vullen van de speciale schoenen die bezoekers voor 60 baht moeten kopen en als souvenir mee naar huis kunnen nemen.  Ze zijn van plan om komende donderdag de nieuwe skywalk te heropenen.

De “Bridge Over The River Kwai” is sinds de jaren vijftig een veelgeprezen boek en film, enkele dagen terug heeft de Thaise regering een nieuwe brug geopend – de Kanchana Buri-skywalk over de Khwae Yai-rivier.  De skywalk ging eerder dan gepland open, samen met een aangrenzende wandelpromenade, één open activiteitenruimte en een openbaar park in het Muang-district aan de westelijke rand van Thailand.

De skywalk beslaat een stuk van 150 meter dat panoramische vergezichten biedt met uitzicht op de samenvloeiing van de Mae Klong, Khwae Noi en Khwae Yai – drie rivieren die op dat punt samenkomen.  Kanchana Buri hoopt hun toeristenaantallen te vergroten door hun toeristen hoger te tillen met de 12 meter hoge skywalk.  Ze bieden ook graag recreatieruimte aan voor de lokale bevolking in het gebied.  Oorspronkelijk stond de opening gepland voor begin 2023.

Hoewel de 12 meter hoge skywalk op zichzelf al een toeristische trekpleister zal zijn, maakt de brug deel uit van een geplande algehele verfraaiing van het gebied, waarbij het kabinet verdere projecten goedkeurt om landschapsarchitectuur toe te voegen aan de nabijgelegen Khun Phaen-pier en de rivieroevers ertussen.  .  

Het gemeentebestuur van Kanchanaburi is van plan om de oude binnenstad aan beide zijden van de rivier te verfraaien en te ontwikkelen.  De skywalk biedt prachtige uitzichten over de stad, maar hij is gemaakt van glas zodat degenen die er langs lopen direct naar beneden kunnen kijken in de samenvloeiing van water met twee kleuren die elkaar ontmoeten en combineren.

Afgelopen zaterdag werd er openingsceremonie voor de skywalk door de gouverneur van Kanchana Buri georganiseerd.

Er is een  limiet van 100 tot 120 toeristen per keer op de brug worden toegelaten en de toegang wordt elke dag in tijdblokken van een uur verleend van 9.00 tot 18.00 uur.  Het eerste blok is van 9.00 tot 10.00 uur en het laatste van 17.00 tot 18.00 uur.  Op weekdagen is er een pauze van 3 uur van 12.00 tot 15.00 uur, met 6 sessies per dag, voor maximaal 720 personen per dag.  In het weekend en op feestdagen is er geen pauze, waardoor 9 uur per uur groepen de skywalk kunnen bezoeken, tot 1.080 mensen per weekenddag.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: workpointtoday.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!