Afwateringskanaal in de oostelijke provincie Chonburi van Thailand loopt over en beschadigt meer dan 100 huizen

PATTAYA:- Een afwateringskanaal in Chonburi is door een stortbui overstroomd, waardoor meer dan 100 huizen werden beschadigd en de lokale bevolking verbijsterd was, omdat ze zeiden dat ze sinds 2011 niet meer zo’n overstromingen hadden meegemaakt.

Meer dan 100 huizen in de Thung Kha Tai-gemeenschap in het district Huay Yai in Banglamung zijn ondergelopen nadat een kanaal in de buurt van de gemeenschap overstroomde na een zware regenbui, zo heeft de Thaise lokale media gemeld.

Het water sijpelde onverwachts de huizen van de bewoners binnen, beschadigde auto’s en meubels en herinnerde sommige bewoners aan grote overstromingen in 2011.

Khun Roscharin Wongmanee moet haar huis geheel aan kant maken nadat het water was weggetrokken. Ze vertelde lokale media dat overstromingen van een overlopend kanaal en plotselinge overstromingen haar huis zo snel bereikten dat ze geen tijd had om haar spullen naar hoger gelegen gebieden te verhuizen.

Khun Roscharin liet weten  dat ze basisbehoeften kreeg van Huay Yai-functionarissen en was daar dankbaar voor. Deze overstroming deed haar volgens lokale media denken aan de nachtmerrieachtige overstromingen in 2011.

Hoewel het water nu zakt, houden  de bewoners van de Thung Kha Tai-gemeenschap nog steeds hun hoede door hun huizen te zandzakken in een poging hun eigendommen te beschermen tegen mogelijke toekomstige overstromingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!