Volgende week weer een week met zware regen en mogelijke overstromingen voor Thailand voorspelt.

THAILAND:- Veel delen van Thailand zullen van maandag tot en met vrijdag worden getroffen door zware tot zeer zware regen, zo voorspelde het Thais meteorologisch instituut vandaag.

Een actieve moessontrog zal het grootste deel van volgende week het lagere noorden, het hogere midden en het noordoosten bedekken, terwijl de zuidwestelijke moessontrog over de Andamanse Zee, Thailand en de Golf van Thailand in kracht zal versterken.

Het departement verwacht dat er in het hele land meer regen zal vallen, terwijl er geïsoleerde zware tot zeer zware regen kan vallen in de Noord-, Noordoost-, Oost-, Zuid- en Centraal-regio, inclusief Groot-Bangkok.

Het waarschuwde mensen om op te passen voor plotselinge overstromingen en zandverschuivingen, vooral langs waterwegen in de buurt van uitlopers en laaglanden.

De sterke wind zal naar verwachting 2-3 meter hoge golven in de bovenste Andamanse Zee en de bovenste Golf van Thailand gaan veroorzaken, in gebieden met onweersbuien zal dat nog hoger zijn.

Het scheepsverkeer is geadviseerd voorzichtig te werk te gaan en onweersbuien te vermijden, terwijl kleine boten in de Andamanse Zee en de bovenste Golf wordt geadviseerd om van maandag tot en met vrijdag aan land te blijven.

Het meteorologisch instituut voegde eraan toe dat de Hinnamnor-tyfoon op weg is naar Zuid-Korea en Japan en 

zou naar verwachting Thailand niet treffen.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!