Inwoners van Thailand raken geïrriteerd bij het zien van foto’s van boeddhistische monniken die aan het trainen zijn!

THAILAND:- Beelden van boeddhistische monniken die aan het trainen waren, gingen viraal op sociale media en veroorzaakten opschudding en woede in de Thaise gemeenschap.

De foto’s werden gisteren geplaatst door Phra Paisalprachathon op de Facebook-pagina “ข่าวสารงานพระพุทธศาสนา” (Boeddhistisch nieuws) met het bijschrift: “Ik begrijp dat monniken vatbaar zijn voor overgewicht en het ontwikkelen van NCD’s [niet-overdraagbare ziekten], dus ik  nodigde gezondheidswerkers uit om de monniken in mijn tempel te helpen in vorm te komen en beter voor zichzelf te zorgen.”

Phra Paisalprachathon, die zichzelf een abt noemt, schreef in het oorspronkelijke bericht niet waar deze foto’s zijn genomen.t

Vandaag schreef hij dat de foto’s waren genomen in Wat Huay Pla Kang in de provincie Chiang Rai en dat alle fitnessapparatuur was geschonken door toegewijden.

“De trainers zijn gestuurd door het gezondheidsbureau van Chiang Rai om monniken te leren hoe ze de apparatuur op de juiste manier moeten gebruiken”, voegde hij eraan toe.

De foto’s leidden echter tot een groot aantal negatieve opmerkingen waarbij sommige netizens zeiden dat het niet geschikt was voor monniken om te trainen, erop wijzend dat van monniken wordt verwacht dat ze te allen tijde kalm en kalm zijn.  Anderen zeiden dat de taken van monniken geen oefening omvatten.

Een internetgebruiker zag echter zin in het bewegingsregime en zei dat het goed was om te zien dat monniken beter voor zichzelf zorgen, aangezien obesitas een probleem is dat boeddhistische monniken plaagt vanwege hun sedentaire levensstijl.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Facebook 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Facebook ข่าวสารงานพระพุทธศาสนา

Eén gedachte over “Inwoners van Thailand raken geïrriteerd bij het zien van foto’s van boeddhistische monniken die aan het trainen zijn!”

  1. Wees toch blij dat monniken goed voor zichzelf zorgen. Denk dat mediteren en trainen uitstekend samen gaan. Straks maken we nog bezwaar tegen monniken bij de dokter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!