Via toevallige plotwendingen wist de politie in Zuid Thailand 72.000 meth-pillen in beslag te nemen

SONGKHLA:- Tijdens een drugsvangst in de stad Hat Yai in de zuidelijke provincie Songkhla werden gistermorgen na een paar interessante plotwendingen  72.000 meth-pillen in beslag genomen, waarbij 2 vermoedelijke drugsdealers werden gearresteerd.  Het paar werd volgens de hoofdrechercheur van het politiebureau van Tambon Khuan Lang in de vroege morgen gearresteerd.

 De politie zegt te hebben gereageerd op verschillende tips van informanten die hen naar de drugsvangst hebben geleid.  De twee verdachten die werden gearresteerd in de drugsvangst van meer dan 70.000 meth-pillen waren 24 en 25 jaar oud, beiden afkomstig uit de provincie Songkhla.

De drugsinval begon als een flop toen de politie die het huis doorzocht slechts 37 meth-pillen opleverde.  Maar tijdens het verhoor van de 2 verdachten gaf de 25-jarige toe dat er een geheime voorraad was van veel grotere hoeveelheden.  Hij vertelde tegen de politie dat de drugsvoorraad was begraven achter het huis van zijn tante in Moo 1, tambon Thung Tam Sao.

Daar heeft de politie de verborgen voorraad van 72.000 methpillen opgegraven.  Maar de drugsvangst, waarbij het overvallen van een bijna drugsloos huis leidde tot de ontdekking van drugs in een tweede huis, had nog een andere wending: de man beweert dat hij de drugs zojuist van de echte drugshandelaren had gestolen.

Op 9 november doorzocht de verdovende politie een huis op Chuphan Road in Tambon Khuan Lang, arresteerde daar een verdachte en nam daar 120.000 meth-pillen in beslag.  Maar volgens de verdachten in de buste van vandaag had die eerdere inval een veel grotere vangst moeten opleveren.

Hij beweerde dat hij op 7 november, slechts 2 dagen voor de politie-inval, op slechts 300 meter van zijn huis langs een ander huis liep en de krachtige geur van meth uit het verlaten huis rook. Hij volgde zijn neus, klom over de muur rondom het huis en keek naar binnen om daar zwarte plastic zakken liggen.

Hij greep zijn kans en sloop het huis binnen waar hij weg kon glippen met 3 zwarte plastic met in  totaal van 72.000 pillen.  Hij ging er vandoor met de 72.000 pillen, slechts 2 dagen voordat de ongelukkige drugsdief door de politie werd overvallen en nog eens 120.000 meth-pillen verloor.  De politie lag in een kreuk van het lachen toen ze bij de laatste inval de pillen terugvonden die ze bij hun eerste inval 2 dagen ervoor hadden gemist.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Assawin Pakkawan 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!