K-popster Lalisa Manoban brengt op eigen wijze de Thaise zijde op het wereldtoneel van de mode

LAMPHUN:- Het traditionele Thaise kostuum dat werd gedragen door K-popster Lalisa Manoban in haar recordbrekende muziekvideo “Lalisa” werd gemaakt met behulp van het “pha mai yok dok” zijden brokaat waar de provincie Lamphun zo beroemd om is.

Khun Wuttikrai Leeveeraphan, directeur-generaal van het departement van intellectueel eigendom zei dat het gebruik van deze traditioneel geweven stof in een eigentijdse setting het op het wereldtoneel is gebracht.

Het kostuum is ontworpen door modeontwerper Polpat Asavaprapha van het merk ASAVA.

Het handgeweven zijden brokaat, dat vaak wordt gedragen door Hare Majesteit Koningin Suthida Bajrasudhabimalalakshana, levert meer dan 37 miljoen baht per jaar voor de provincie LamphunOp

Deze zijde is ook een van de 50 producten uit Thailand die het Geografische Aanduiding (GI) label hebben gekregen.

Khun Chirachot Soontrarak, een lid van het team dat toezicht houdt op het zijdeweven in Lamphun, zei dat de GI-tag moet worden gehandhaafd. De focus moet liggen op drie hoofdaspecten, namelijk productie, eindproduct en traceerbaarheid. Hij voegde eraan toe dat de GI-tag ook de waarde van de zijde met 40 tot 50 procent heeft doen stijgen.

Het ministerie van Handel houdt van 22 tot 25 november op het hoofdkantoor in Nonthaburi een GI Fest, waarop de 50 GI-producten uit het hele land te zien zullen zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!