Verdrietige zaak in Ontvoerd eindigt met bizarre twist in Thailand

NEDERLAND:- In ‘Ontvoerd’ gaat John van den Heuvel op zoek naar Landaw (6), de dochter van Marcel die door haar moeder naar Thailand is gehaald. De juridische procedure duurt de bezorgde vader te lang, waardoor hij de hulp van het programma heeft ingeschakeld. 

Het gemis van Landaw valt Marcel zwaar: “Je bent er 24 uur per dag mee bezig. Overdag probeer ik normaal te functioneren, maar ’s nachts komen de tranen, de draken en demonen.”

Ontvoerd
Kort nadat Thailand versoepelt en haar grenzen opent, reizen John van den Heuvel, zijn team en Marcel naar Bangkok om de hereniging met Landaw in gang te zetten.

In de hoofdstad leren Marcel en Jam, de moeder, elkaar kennen. Hij is daar samen met zijn broer op vakantie als ze haar tegenkomen in een café. Marcel vindt haar meteen een leuke vrouw en als een echte wingman regelt zijn broer een ontmoeting. De vonk springt over. En zelfs nadat Marcel weer in Nederland is, houden de twee contact.

“Toen ben ik weer teruggegaan, ook weer samen met mijn broer. En hebben we een aantal maanden bij haar moeder gelogeerd.” De Nederlander was naar eigen zeggen een bezienswaardigheid in het Thaise dorp waar Jam vandaan komt. “Het was een cultuurshock, ik werd overal mee naartoe gesleept.” Toch praat de vader liefdevol over zijn vrouw. “De liefdesband was ook wel een deel bewondering.”

Vaderschap
Hij bouwt een huis in het dorp van Jam en pendelt om het half jaar tussen Nederland en Thailand. Eigenlijk kan hij geen kinderen krijgen, maar in februari 2015 gebeurt er “een mirakel”. Jam is zwanger en ze vernoemen de baby symbolisch naar ‘een miljoen sterren’, omdat de kans op conceptie volgens de huisarts één op een miljoen was.

Marcel breekt als hij met John de geboorte van zijn dochter bespreekt. “Als het krijgen van een kind je zelf overkomt, en dat op 58-jarige leeftijd, met zo’n mooi kindje dat ter wereld komt: ja dat is wel heel bijzonder. Het is vooral het moment dat je voor het eerst je kind in je armen houdt, en dat je het dan kwijtraakt. Ik mis haar gewoon heel erg.”

Het koppel besluit in 2018 dat hun dochter in Nederland naar school moet gaan. “Jam vond het heel belangrijk dat Landaw een goede opleiding zou krijgen. Daarom besloten we in Nederland een toekomst op de bouwen.”

Ze emigreren met z’n drieën en zijn gelukkig, totdat corona roet in het eten gooit. Jam mist Thailand zo erg dat ze besluit samen met Landaw een maand haar familie te bezoeken. Marcel vindt dat een goed idee en geeft zijn vrouw toestemming om met hun kind de grens over te gaan. Daar heeft hij later spijt van, als blijkt dat Jam niet van plan is terug te vliegen.

Het is niet moeilijk voor het team van Ontvoerd om moeder en dochter te lokaliseren. Na een succesvolle observatie van collega Mark en een Thaise compagnon zijn ook John en Marcel op weg naar Jams huis. Voor Landaws vader is dit het uur van de waarheid. “We moeten verschillende opties bespreken. We zitten hier niet om elkaar af te maken, maar om een oplossing te vinden.”

Jam verwijt Marcel van alles en nog wat als ze privé praten. Op de boerderij van de Thaise probeert John toch weer te bemiddelen. Zij geeft aan dat ze met Landaw in haar land blijft. Vakanties wil ze toestaan, ook mag Marcel op bezoek komen en zelfs wonen bij haar in Thailand.

Marcel legt aan John uit hoe hij erin staat: “Ik vind het op zich een fair voorstel. Het is bijna een omgangsregeling. Ik snap dat de liefde weg is.” Hij wil dan ook de weg via de rechtbank aanvankelijk loslaten. Als later blijkt dat Jam zich niet aan de afspraken houdt, besluit Marcel toch het Thaise rechtssysteem haar werk te laten doen. Dus waar Landaw gaat opgroeien, ligt nu in handen van een Thaise rechter.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: RTL boulevard  
Content: Redatie
Bron: RTL boulevard   

3 gedachten aan “Verdrietige zaak in Ontvoerd eindigt met bizarre twist in Thailand”

  1. Beste Marcel,

    Een rechtszaak betreft de kinderen met een Thaise heb je eigenlijk op voorhand al verloren.
    Ik heb dit zelf ook meegemaakt, waarvan ik de eerste rechtszaak had gewonnen, de tweede hogerberoep van haar kant heb verloren, maar de kinderen had ik na de eerste Rechtszaak al naar mij gehaald. Toen heb ik dus de laatste hogerberoep aangespannen, maar dan moet je echt met sterke argumenten komen om deze laatste wat in Bangkok word beslist te winnen.

    Je kan mij altijd vrijblijvend mailen: dekroontoon@gmail.com

  2. Ik denk dat niemand wijzer wordt van een rechtszaak. Ik zou de zaak laten rusten en geregeld naar Thailand op bezoek gaan. Als dat bezoek vergezeld moet gaan van wat wisselgeld, tsja, maar dan zie je haar dochter wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!