Vandaag begint Thailand met 150.000 boostervaccinaties in het Bang Sue Station

BANGKOK:- De directeur van het centrale vaccinatiecentrum van Bang Sue bevestigde dat de uitrol van Thailand’s boostershot-programma om 11.00 uur zal aanvangen.  Het derde vaccin wordt alleen gegeven aan degenen die eerder 2 Sinovac-vaccins hebben gekregen, teneinde om hun weerbaarheid tegen het Covid19 virus te versterken.

De eerste injectieronde is bedoeld voor 150.000 mensen die aanvankelijk tussen maart en mei in het Bang Sue-centrum tegen Covid-19 werden ingeënt met twee doses van het in China gemaakte Sinovac-vaccin dat minder effectief is tegen de Delta-variant van het nu gevonden virus  bij de meeste infecties in Thailand.

Het Bang Sue Grand Station is van plan om vanaf morgen in het weekend elke dag 15.000 mensen te vaccineren, en daarna elke dag 10.000 vaccins tot de 150.000 injecties op 13 oktober klaar zijn.

Vanaf het einde van de maand begint het centrum met het verzenden van korte berichten via de mobiele telefoon om andere mensen uit te nodigen om hun booster-injectie te krijgen, ondanks dat ze op een andere locatie dan Bang Sue Grand Station zijn ingeënt.  Degenen die geen melding hebben ontvangen maar een boostershot willen krijgen in het Bang Sue-centrum, kunnen zich volgende maand registreren met behulp van de “Vaccine Bang Sue”-app.

De directeur van het vaccinatiecentrum zei dat ze vanaf vandaag klaar zijn met het geven van de eerste injecties aan nieuwe patiënten en hun focus volledig zullen verleggen naar tweede vaccins en de derde booster-shots.  Ze zijn van plan om vanaf 14 oktober de boostershots aan 2.000 mensen per dag te geven, na het aanvankelijke hogere percentage van de eerste 150.000 ontvangers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TNA
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: tna.mcot.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!