Door de zware regens staat het Chao Phraya reservoir op punt van overstromen, vooral het laagland bij Ayutthaya zal onder water komen te staan

AYUTTHAYA:- De Thaise bevolking die bij het Chao Phraya reservoir  wonen, vooral die in de districten Phak Hai en Sena van Ayutthaya, zijn gewaarschuwd voor ernstige overstromingen.

Het nationaal waterbeheer gelooft dat komende regens in het bovenste deel van het stroomgebied het niveau van de Chao Phraya-rivier op 29 september aanzienlijk zal verhogen, met waardoor er een overvloed van regenwater vanuit het hoofddistrict van Nakhon Sawan en het Sappaya-district van Chainat naar de laagvlaktes zal stromen

Dit zal gevolgen hebben voor laaglandgebieden in de districten Phak Hai en Sena van Ayutthaya, met zware overstromingen die worden verwacht.

Ondertussen kondigde het provinciale kantoor van Singburi op zijn Facebook-pagina aan dat de Chao Phraya-dam het water met 1.950 kubieke meter per seconde zal afvoeren, wat op zijn beurt het niveau van de rivier met 50 centimeter zal verhogen.

Los daarvan hebben de autoriteiten gewaarschuwd voor plotselinge overstromingen en mogelijke aardverschuivingen in 15 provincies, namelijk Chiang Mai, Lampang, Tak, Sukhothai, Kamphaeng Phet, Phitsanulok, Phetchabun, Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chaiyaphum, Loei, Suphanburi, Kanchanaburi, Chanthaburi en Trat.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!