UPDATE | 4 politieagenten en 3 mannen gearresteerd voor het smokkelen van motorfietsen naar Cambodja

TRAT:- De politie heeft gisteren op een steiger in de zuidoostelijke provincie Trat vier politieagenten, een Thaise man en twee Cambodjanen, op verdenking voor het smokkelen van zes motorfietsen naar Cambodja gearresteerd.

De marine task force 182 kreeg een anonieme tip dat de smokkel gepland om de smokkel van de motorfietsen vanaf een steiger in het subdistrict Mai Root van het district Khlong Yai in de provincie Trat zou plaatsvinden. De gesmokkelde motorfietsen zouden per boot naar een buurland zijn gebracht.

De task force van de marine hield de plaats in het geheim in de gaten en wachtten tot s’avons 22.00 uur toen zeven smokkelaars kwamen opdagen voordat ze werden gearresteerd.  Vier van de smokkelaars waren agenten van het politiebureau van Khlong Yai, dat verantwoordelijk is voor patrouilles in het gebied.  De andere leden waren Thaise en Cambodjaanse staatsburgers.  Hun identiteit is niet bekendgemaakt.  

Lees óók> https://ollekebolleke.info/vijf-gestolen-motorfietsen-in-de-bossen-in-de-buurt-van-de-kustplaats-pattaya-teruggevonden/

De zeven verdachten worden beschuldigd van het overtreden van sectie 242 van de douanewet: iedereen die goederen importeert of exporteert die niet correct zijn aangegeven, wordt gestraft met maximaal 10 jaar gevangenisstraf, een boete van vier keer de prijs van de goederen, of gestraft met beide .

De motorsmokkel in Pattaya werd zeer recentelijk gemeld.  Agenten van het politiebureau van Banglamung onderzochten zeven Honda Wave 110i-motorfietsen die waren gestolen en verstopt in de bosjes lagen. De getuige meldde dat hij enkele dagen voor de vondst een pick-uptruck met twee tot drie motoren ’s nachts door het bos had zien rijden.  

Na grondig onderzoek wist de politie van Pattaya 15 verdachten tussen de 15 en 40 jaar aan te houden.  De groep gaf toe in de provincie geparkeerde motorfietsen te hebben gestolen en in het bos te hebben verstopt en vervolgens te hebben verkocht.  De groep gaf geen details over waar of aan wie ze de gestolen voertuigen verkochten.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Eén gedachte over “UPDATE | 4 politieagenten en 3 mannen gearresteerd voor het smokkelen van motorfietsen naar Cambodja”

  1. TiT, de politie is je beste vriend.
    Als mijn vrouw en ik in de auto worden aangehouden geeft zij de agent gelijk al 200 baht zonder te vragen waarom we worden gestopt.
    Als ik aan haar vraag waarom ze dat doet zegt zij, om vriend te maken van de agent……555

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!