Thailand bereidt zich voor op een drukke maand maart met tientallen festivals en evenementen

BANGKOK:- Thailand maakt zich op voor een drukke maand maart vol festivals en evenementen, met veel jaarlijkse vieringen die terugkeren na een pauze tijdens de pandemie.  De maand is van bijzonder belang omdat het het belangrijke boeddhistische festival van Makha Bucha-dag omvat, dat een ontmoeting viert tussen Buddha en 1.250 van zijn discipelen en dat valt op de dag van de volle maan van de derde maanmaand.  Dit jaar valt Makha Bucha Day op 6 maart.

Een van de vele evenementen is het Hok Peng-festival om Phra That Chao Phu Phiang Chae Haeng te aanbidden, een festival dat van 28 februari tot 6 maart in Wat Phra That Chae Haeng in Nan wordt gehouden.Het festival, dat de zesde maanmaand in Noord-Thailand viert, omvat een scala aan boeddhistische activiteiten, een traditionele markt en winkelstraat, maar ook culturele processies en wedstrijden.

Een ander niet te missen festival is het Hae Malai Khao Tok Festival in het district Maha Chana Chai, Yasothon van 1 tot 5 maart.  Dit culturele festival biedt tienduizenden handgemaakte gepofte rijstslingers die op praalwagens zijn gedecoreerd, en er worden ook workshops en wedstrijden gehouden om de slingers te maken.

Tussen 2 en 6 maart vindt de Prachin Buri Makha Bucha Day Celebration plaats bij de oudste en grootste Bodhiboom in Thailand.  Activiteiten omvatten verering van de relikwieën van de Boeddha, verdienste- en zegenrituelen, tentoonstellingen, culturele optredens, verkoop van gemeenschapsproducten, een lokale markt en rondleidingen door de oude stad Si Mahosot.

De provincie Roi Et organiseert van 3 tot 5 maart de Bun Phawet Merit Making Fair, waar bezoekers de unieke Heet Sib Song Merit Making-traditie kunnen ervaren, en het Ban Pa Meang Orchid Tree Blossoms Festival van 3 tot 5 maart, waar de witte bloesem van de orchideeënboom die het valleidorp Ban Pa Meang siert.

Andere evenementen zijn de Thao Suranari Memorial Fair in Nakhon Ratchasima van 23 maart tot 3 april, die een beroemde heldin uit de oude Thaise geschiedenis herdenkt, het Ranong Hot Springs Festival op 31 maart, dat de gezondheidsbevorderende onsen van de provincie in Thaise stijl viert. hete lentefeesten en het Prasat Muang Tam-festival op 31 maart met een licht- en geluidsshow, culturele optredens, een schoonheidswedstrijd en een markt met lokale producten en etenswaren.

QEr zijn ook veel mogelijkheden om de lokale cultuur en tradities te ervaren, zoals het ASEAN Barred Ground Dove Festival in Yala op 4-5 maart en het Lamduan Flower Festival — Traditions of the Four Thai Ethnic Groups in Si Sa Ket op 8-5 maart. tot 12 maart.  Bezoekers kunnen van maart tot mei ook vogels en vlinders bekijken in Kaeng Krachan National Park Protection Unit 4 in Phetchaburi en op 11 maart het PELUPO International Music Festival bijwonen in de Siam Country Club in Pattaya, Chon Buri.

De volledige lijst met wat er allemaal op het gebied van festivals en evenementen vindt u op deze link www.bit.ly/3mi7JNA

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!