UPDATE 🎥 | Tot nu toe 10 van de 31 matrozen van het gezonken marineschip in Thailand gered

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De zoek- en reddingsoperatie naar de 21 vermiste bemanningsleden nadat HTMS Sukhothai voor de kust van Prachuap Khiri Khan zonk, heeft haar reikwijdte verkleind, zo liet een woordvoerder van de Koninklijke Thaise Marine weten.

De woordvoerder,  Admiraal Pokkrong Monthatphalin zei dat reddingswerkers hun inspanningen richten op een gebied van 300 vierkante mijl, 18 zeemijl (33 kilometer) ten zuiden van de locatie waar het korvet zondagavond zonk. Het beoogde gebied werd berekend op basis van het in kaart brengen van getijden en wind in de Golf van Thailand, zo voegde hij eraan toe.

Reddingswerkers hebben nu 10 van de 31 vermiste bemanningsleden gevonden van de gezonken HTMS Sukhothai, één van hen is echter overleden, zo meldde het Thais maritiem handhaving centrum regio 3.

 HTMS Sukhothai, een korvet uit de Rattanakosin-klasse, is zondagavond laat gezonken tijdens een storm voor de kust van Prachuap Khiri Khan.

 De meeste van de 106 bemanningsleden werden gered en veilig, maar 21 werden nog steeds vermist.

Een collega commandant, admiraal Choengchai Chomchoengpaet zei dat eilanden in de buurt van het gezonken schip ook worden uitgekamd

De schepen HTMS Kraburi, HTMS Angthong, marinehelikopters en marinevliegtuigen zijn ingezet om deel te nemen aan de zoektocht. Ze werden vergezeld door vliegtuigen van de Koninklijke Thaise luchtmacht.

De eerste genoemde admiraal zei dat sterke wind en hoge golven, de belangrijkste belemmering voor het zoeken, zeker tot vandaag zouden duren. Vijfenzeventig bemanningsleden aan boord van het marineschip zijn gered

De marinewoordvoerder zei dat 11 van de geredde officieren onder behandeling waren in het Bang Saphan-ziekenhuis in het Bang Saphan-district in Prachuap Khiri Khan, terwijl 61 herstelden in een opvangcentrum van de Tambon Mae Ramphueng Administration Organization in Bang Saphan. Twee andere werden opgepikt door een Straits Energy-tanker die ze naar de diepzeehaven Map Taphut in Rayong zal vervoeren. De woordvoerder zei dat 54 van de 61 in de opvang in Tambon Mae Ramphueng maandagmiddag in marinebussen zouden terugkeren naar hun basis in het Sattahip-district van Rayong. 

De HTMS Sukhothai zonk zondag kort voor middernacht te midden van hoge golven en windvlagen in de Golf van Thailand. Het oorlogsschip patrouilleerde in de golf toen het incident plaatsvond op ongeveer 20 mijl van de Bang Saphan-pier. De marinecommandant zei dat de oceaan waar het schip zonk 40 meter diep was en dat de marine van plan is het schip te bergen na voltooiing van de zoek- en reddingsoperatie.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Div. Bronnen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!