UPDATE 🎥 | Thailand vreest voor het leven van tientallen bemanningsleden nadat vlaggenschip van de Koninklijke Marine zonk

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Olleke Bolleke maakte er eerder vandaag melding van dat een vlaggenschip van de Koninklijke Thaise Marine gistermiddag te midden van sterke golven en harde wind gezonken was, vandaag worden er nog tientallen matrozen vermist.

Meer dan 100 matrozen werden zondagavond gered uit “HTMS Sukhothai” één van de slechts zeven marinekorvetten, nadat een harde wind het schip deed kapseizen.

Het zeewater stroomde via een pijp het schip binnen, waardoor de stroomvoorziening het van de Sukhothai liet afweten en de bemanning de controle verloor, het water stroomde de romp in en de boot begon te kapseizen.

Het schip patrouilleerde op dat moment ongeveer 32 km (20 mijl) van het district Bang Saphan in centraal Thailand. Er waren stormen verwacht in de Golf van Thailand, met veerdiensten opgeschort nadat meteorologen hadden gewaarschuwd voor hoge golven en zware regen op zondag en maandag.

Video’s en foto’s die op sociale media worden gedeeld, tonen de Sukhothai-helling in een hoek van bijna 60 graden ten opzichte van het water, het geluid van zwiepende wind en schreeuwende matrozen op de achtergrond.

Het leger startte een reddingsmissie met drie andere schepen en twee helikopters, waarbij de HTMS Kraburi de Sukhothai bereikte voordat deze omstreeks 23.30 uur zonk. Hoewel de marine aanvankelijk zei dat alle bemanningsleden als veilig werden beschouwd, bracht het later een verklaring op Facebook uit waarin stond dat 33 mensen nog steeds op redding in het water wachtten vanaf maandagochtend halverwege de ochtend.

Een foto die op het officiële Twitter-account van de Royal Thai Navy werd geplaatst, toonde een kleine groep matrozen die reddingsvesten droegen terwijl ze in een ronde reddingsboot zaten, hoewel het niet duidelijk was wanneer de foto werd genomen. Elf bemanningsleden werden ondertussen behandeld in een plaatselijk ziekenhuis, terwijl nog eens 40 naar een schuilplaats waren gebracht, zei de marine.

Het incident markeert het eerste zinken van een Thais oorlogsschip sinds de Tweede Wereldoorlog, volgens het Thaise mediakanaal Khaosod English, toen een Amerikaanse onderzeeër de HTMS Samui nabij Maleisië torpedeerde en 31 matrozen doodde.

De Sukhothai – uitgerust met een reeks raketten, scheepskanonnen en torpedo’s – werd in 1987 in gebruik genomen na te zijn gebouwd in de VS. De Thaise marine onderhoudt zes andere korvetten, waarvan er drie lokaal zijn gebouwd, meldde het US Naval Institute.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Div. Bronnen 

Eén gedachte over “UPDATE 🎥 | Thailand vreest voor het leven van tientallen bemanningsleden nadat vlaggenschip van de Koninklijke Marine zonk”

  1. Pingback: 3leathery

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!