Tyfoon Hinnamnor krachtigste tropische cycloon van dit jaar

ZUID-KOREA:- Als gevolg van tyfoon Hinnamnor hebben in het zuiden van Zuid-Korea duizenden mensen hun woning moeten verlaten. Bijna 3.500 mensen zijn in veiligheid gebracht, melden Zuid-Koreaanse media vandaag op basis van overheidsinformatie.

Ongeveer 15.000 mensen in door aardverschuivingen en overstromingen bedreigde gebieden kregen ook het advies hun huizen te verlaten. Ruim 20.000 mensen zaten tijdelijk zonder stroom.

In de zuidoostelijke stad Ulsan is dinsdagnacht een jonge man als vermist opgegeven. Hij is vermoedelijk in een rivier gevallen.

De tropische cycloon bereikte de zuidkust van het vasteland in de vroege ochtend en trok na zowat twee en een half uur naar het noordoosten, aldus de weerdienst. Op het zuidelijke eiland Jeju zijn meerdere gebouwen en andere infrastructuur beschadigd.

Het Koreaanse schiereiland wordt elke zomer en vroege herfst getroffen door talloze orkanen. Hinnamnor was de elfde orkaan dit jaar. Ook in Noord-Korea werd een tyfoonwaarschuwing uitgestuurd. Naar verwachting zal de tyfoon géén invloed op Thailand hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidoost Azië 
Bron: HLN.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!