Toeristische sector Thailand dringt er bij de regering op aan om de plannen voor de “Thailand Pass” en “Test & Go” onmiddellijk af te schaffen 

BANGKOK:- Een tal van ondernemers in de Thaise hotel- en toerisme-industrie waren het gisteren tijdens een grote toerisme-top onderling eens dat het onmiddellijk schrappen van de “Thailand Pass”- en “Test & Go”-regelingen van cruciaal belang is om de Thaise toeristenindustrie met grote sprongen te herstellen, en geheel in overeenstemming met de reisregels van veel andere landen.

De hoteliers en vertegenwoordigers van het toerisme staken  gisteren, tijdens de “Thailand Tourism Leadership Summit 1”, hun mening niet onder stoelen of banken en vertelde dat het land onmiddellijk de buitensporige preventieve procedures moet verminderen om het reizen naar Thailand zo eenvoudig mogelijk te maken, het tonen van alleen een vaccinatiecertificaat en RT-PCR negatieve resultaten uit het land van herkomst zou daarbij voldoende moeten zijn

De marktleiders zijn van mening dat alle testen bij aankomst, verplichte SHA++ hotelovernachtingen, extra verzekeringen, tracking-applicaties en extra papierwerk het toerisme zwaar ontmoedigen. Bovendien was er nog steeds oprechte bezorgdheid van veel toeristen over wat er gebeurt als ze positief testen in Thailand en angst voor mogelijk isolement of quarantaine, wat het toerisme ontmoedigt.

“Vaccinatie is de enige sleutel, en dat geldt ook voor de beslissing om Covid-19 endemisch te maken en het te behandelen zoals we verkoudheid of griep behandelen – zonder beperkingen, tracking, reisverboden, bedrijfssluitingen, enz. 

Nu hebben veel potentiële toeristen een oogje op Thailand, maar de overheid maakt het nog steeds moeilijk om er naartoe te reizen, ondanks het feit dat Covid-19 wijdverbreid is in het land en deze toegangsmaatregelen heel weinig doen. Ik denk dat Thailand niet hoeft te concurreren met veel andere landen om toerisme aan te trekken, maar alleen concurreert met de overheidsmaatregelen die mensen nog steeds afschrikken”, aldus de voorzitter van het gezelschap hoteliers.

“Het hoogseizoen van het vierde kwartaal van dit jaar kan net zo goed worden als dezelfde periode in de afgelopen jaren, wat het beste scenario zou kunnen zijn als alle landen Covid-19 als een ‘endemische ziekte’ zouden verklaren en in staat zouden zijn om controle van de uitbraak in zowel het land van herkomst als van bestemming. 

Bijna alle reisbeperkingen moeten op dit moment worden teruggebracht naar het niveau van 2019 en alle zakelijke sectoren, inclusief het nachtleven en de entertainmentsector, moeten volledig worden hersteld om toeristen aan te trekken, voegde de voorzitter eraan toe.

De prominente leiders op het gebied van zaken en toerisme waren van plan om door te gaan met het “pushen” van de kwestie met de Tourism Authority of Thailand, de Thaise regering en relevante instanties, en verklaarden dat er “geen compromis” was om Thailand Pass en Test and Go zo snel mogelijk op te heffen en dat bedrijfsleiders, zelfs concurrenten, verenigd waren in het beëindigen van de beperkingen en het herstellen van het toerisme.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Prachachat 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: TPN Newd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!