Premier waarschuwt wederom de restaurants in Thailand om Covid19 preventiemaatregelen strikt te handhaven

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft de restaurants weer gewaarschuwd om de Covid19 preventieregels strikt te volgen en beval aanverwante organisaties om inspecties uit te voeren.

De woordvoerder van de Thaise regering, khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat Premier Prayut het publiek, dienstverleners en restaurantexploitanten, met name restaurants met livemuziek, opdroeg de maatregelen van het ministerie van Volksgezondheid nauwgezet op te volgen, waaronder een Covid-vrije omgeving en universele preventie.

Er zijn berichten dat veel restaurants de handhaving van strikte gezondheidsmaatregelen op eigen houtje hebben versoepeld, vooral nadat de regering hen groen licht had gegeven om muzikanten live te laten optreden.

Er zullen juridische stappen worden ondernomen tegen restaurantexploitanten die zich niet houden aan strikte Covid-preventiemaatregelen, zo waarschuwde Thanakorn.

De woordvoerder zei dat het aantal infecties de laatste tijd is toegenomen als gevolg van bijeenkomsten waarbij mensen geen mondkapjes dragen of “schreeuwen” in gesloten ruimtes.

Hij zei dat velen de preventiemaatregelen niet volgen omdat Omicron niet zo ernstig is als de andere varianten. Khun Thanakorn drong er bij het publiek op aan zich strikt te houden aan de anti-Covid-maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt, wat tot meer dodelijke slachtoffers zou kunnen leiden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!