Olifanten die stiekem uit de nationale park van Kaeng Krachan waren geslopen, hebben GPS halsbanden gekregen

PHETCHABURI:- Medewerkers van Kaeng Krachan National Park hebben deze week halsbanden om twee olifanten geplaatst, die elke zes uur laten zijn waar zij zich begeven. Khun Pichai Watcharawongpaiboon, directeur van het Third Conservation Area Administration Office in de provincie Phetchaburi, zei dat hij dit nieuws had ontvangen van khun Ittipon Thaikamol, hoofd van Kaeng Krachan National Park.

Het personeel van het nationale park en van aanverwante organisaties hadden bij twee olifanten, “Phlai Boonchuay” en “Phlai Boonmee” een GPS band omgedaan omdat zij er de gewoonte van hadden gemaakt om buiten het park op zoek te gaan naar voedsel en mensen in het subdistrict Huaysatyai stoorden de stuipen op het lijf te jagen.

Het personeel verdoofde hen met een afgeschoten kalmeringsmiddel om bloedmonsters te verzamelen voor een gezondheidscontrole en om de GPS-halsbanden te plaatsen, die hun gedrag en bewegingen zullen volgen

Het personeel zei dat ze wilden zorgen voor de veiligheid van zowel olifanten als mensen, aangezien de twee altijd de weg overstaken in risicovolle gebieden en ’s nachts naar voedsel zochten in de gemeenschappelijke ruimte.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!