Thaise verkoper van schooluniformen zet een deelrek voor de armlastige mensen in Noord-Thailand op

NAKHON SAWAN:- De Kanokwan Boutique, een winkel voor schooluniformen en andere schoolaccessoires in Nakhon Sawan, biedt ouders die in financiële moeilijkheden verkeren gratis kapotte of oude uniformen aan.

Het ministerie van Onderwijs heeft aangekondigd dat de scholen op 17 mei na bijna twee jaar sluiting vanwege Covid-19 weer open mogen voor het nieuwe academische jaar.

De winkeleigenaar van de Kanokwan Boutique, Khun Sittichok Pao-in zei gisteren dat dit het tweede jaar is dat de hand-out wordt georganiseerd.  Een soortgelijk evenement werd vorig jaar gehouden toen veel ouders oude schooluniformen schonken om te helpen.

“De winkel accepteert oude uniformen om andere kinderen te helpen”, zei hij.

Ondertussen, hoewel de prijs van schooluniformen met 5 tot 10 baht is gestegen vanwege de hoge productiekosten, stroomden veel gezinnen naar de boetiek om uniformen voor hun kinderen uit te zoeken.

Het aantal gekochte uniformen is echter gedaald omdat ouders ook lichamelijke opvoeding en padvindersuniformen moesten kopen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!