Thaise premier bezorgd over overstromingen in Noord-Thailand 

SUKHOTHAI:- Premier Srettha Thavisin maakt zich het meest zorgen over de overstromingen in Sukhothai, gelegen in het lagere noorden van Thailand.

Premier Srettha volgt de overstromingssituatie bij Koninklijke Irrigatie afdeling in Sam Sen, Bangkok op de voet, waarbij hij wordt bijgestaan door andere relevante functionarissen.

Premier Srettha vertelde tegen de Thaise media: “De overstromingen in Phrae, Lampang en Ubon Ratchathani zijn afgenomen, maar meerdere huizen zijn beschadigd. Omwonenden hebben al drie dagen op een rij, last van de overstromingen. Wij maken ons zorgen over hen. Ze moeten worden aangemoedigd om te vechten tijdens deze moeilijke situatie.”

“Sukhothai is op het moment de meest zorgwekkende provincie als het gaat om overstromingen. Het gebied krijgt te maken met overstromingswater dat vanuit Phrae naar sommige landbouwgebieden en andere naar steden stroomt.”

“We moeten ons voorbereiden op meer overstromingen om de situatie niet te verergeren. We moeten de juiste problemen oplossen en up-to-date blijven. Als iemand het moeilijk heeft, bel ons dan rechtstreeks via de lokale noodhulp-nummers” zo vervolgde de premier.

“Wij maken ons ook zorgen over de landbouw en de industrie. Er komen meer investeerders naar Thailand. Als we niet genoeg waterbronnen hebben, zal er nog veel meer schade ontstaan.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!