Griepuitbraak in Thailand, het gebruik van een mondkapje biedt enige bescherming

BANGKOK:- Thailand kampt momenteel met een ernstige griepuitbraak, waarbij de afgelopen twee maanden tienduizenden patiënten zijn gemeld. De gezondheidszorg in Nakhon Ratchasima, het OCP9, dringt er bij iedereen op aan om de voorzorgsmaatregelen te intensiveren en maskers te blijven dragen.

Tot begin oktober van dit jaar waren er 185.216 grieppatiënten en één sterfgeval, waarvan de meerderheid vrouwen waren. De meeste gevallen worden aangetroffen onder 10- tot 14-jarigen, gevolgd door pasgeborenen tot vierjarigen en zeven tot negenjarigen.

In de vier lagere noordoostelijke provincies Nakhon Ratchasima, Chaiyaphum, Buriram en Surin zijn er tussen 1 januari en 16 september 18.186 grieppatiënten en één sterfgeval geregistreerd.

In de afgelopen acht weken, van 23 juli tot 16 september, zijn 10.424 patiënten gemeld. Nakhon Ratchasima heeft het hoogste aantal grieppatiënten, met 4.088 gevallen, bijna zes keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er slechts 744 gevallen waren.

Ook in de andere provincies in de regio is het aantal grieppatiënten aanzienlijk gestegen.

Terwijl het seizoen overgaat van regenachtig naar winter, kunnen weersveranderingen de verspreiding van luchtwegaandoeningen vergemakkelijken die worden veroorzaakt door virussen zoals griep, verkoudheid en Covid-19. 

Daarom is het van cruciaal belang om goed voor jezelf en je gezinsleden te zorgen tijdens de aanhoudende griepuitbraak, gebruik daarom een mondkapje, zo meldde KhaoSod.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Griepuitbraak in Thailand, het gebruik van een mondkapje biedt enige bescherming”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!