Inwoners van Ayutthaya alert op overstromingen nadat de Chao Phraya-dam de stuwen geopend heeft, om water te lozen

AYUTTHAYA:- De inwoners aldaar hebben zich voorbereid op de verwachte overstromingen nadat de Chao Phraya-dam zijn stuwen heeft geopend, waardoor er 1.200 kubieke meter per seconde geloodst wordt,  waardoor veel delen van de aangrenzende provincie van Bangkok onder water zullen komen te staan.

De aanhoudende regenval van de afgelopen dagen in veel delen van Thailand heeft ertoe geleid dat het waterpeil bij de dammen drastisch is gestegen, en bij veel dammen is men begonnen water te lozen.

Gisteren begon de Chao Phraya-dam water vrij te lozen met een snelheid van 1.049 kubieke meter per seconde, en verhoogde de uitstroom tot 1.200 kubieke meter per seconde in de avond. Dit heeft gevolgen gehad voor de inwoners van het Sena-district, het laagst gelegen gebied in Ayutthaya.

De gouverneur van Ayutthaya, Khun Niwat Rungsakorn, zei dat de provincie alle districten en provinciale instanties had opgedragen de watersituatie nauwlettend in de gaten te houden. Dit omvat het monitoren van de watercondities in het centrale deel van de provincie en op belangrijke historische locaties om wijdverbreide gevolgen te voorkomen.

“De provincie heeft een bijeenkomst belegd met alle relevante eenheden om de weersomstandigheden in de gaten te houden en het publiek tijdig te waarschuwen om de impact en schade van de instroom van water in het gebied te minimaliseren”, aldus khun Niwat.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!