Thaise ministerie van visserij sluit 30 juni de Andamanse Zee om daar te vissen

~DE BOER EET VIS ALS HET VLEES OP IS~
(Je moet tevreden zijn met wat je hebt) 

BANGKOK:- Het ministerie van Visserij heeft aangekondigd dat met ingang van heden het vissen in de Andamanse Zee voor Phuket, Phangnga, Krabi en Trang verboden is om de populaties van zeedieren te laten herstellen.

De directeur-generaal van het ministerie, Khun Meesak Pakdeekong zei dat het department 5.000 vierkante kilometer van de Andamanse Zee in deze provincies van 1 april tot 30 juni heeft afgesloten, wat samenvalt met het maritieme broedseizoen.  

Dit verbod geldt ook  voor de wateren van Panwa Cape, het Mueang-district van Phuket tot aan Yong Star Cape in het Palian-district van Trang.

Khun Pakdeekong vertelde dat het seizoensgebonden moratorium op de visserij al enkele jaren van kracht is om de duurzaamheid van de visbestanden te waarborgen.

De directeur-generaal voegde eraan toe dat de gemiddelde vangstgrootte ook is verbeterd sinds het seizoensgebonden moratorium werd ingesteld, waarbij traditionele vissers grotere garnalen en krabben rapporteerden in aangewezen gebieden, en dit was een aangename ontwikkeling voor het instandhoudingsbeleid.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!