Thaise landelijke artsenvereniging beweert dat COVID-19-infecties toenemen, niet dalen

BANGKOK:- De Thaise landelijke artsenvereniging, het RDS heeft Thaise mensen gewaarschuwd om op hun hoede te zijn, en merkt op dat de COVID19 infecties in Thailand niet afnemen, zoals algemeen verkeerd wordt begrepen.  Integendeel, nemen toe, gemiddeld meer dan 20.000 gevallen per dag.

In een Facebook-bericht berichtte de RDS: “Let op en wees alert”, aangezien administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA gistereb twee cijfers heeft getoond voor nieuwe infecties, afkomstig van verschillende tests  methoden – 10.817 gevallen van RT-PCR-tests en 10.055 gevallen van antigeentests.

De werkelijke besmettingen van gisteren uit de twee testresultaten zouden meer dan 20.000 gevallen moeten zijn geweest, aldus de RDS.

In de nieuwsbriefing van vandaag kondigde de CCSA echter de 10.817 infecties aan. Verwijzend naar de 3000 ernstige gevallen die gisteren werden geregistreerd, zei de RDS dat de groei in ernstige gevallen niet is vertraagd, wat duidelijk aangeeft dat de dagelijkse infecties in Thailand ongeveer 30.000 gevallen hadden moeten zijn en de cijfers zouden moeten toenemen als meer mensen in risicozones worden getest  .

De Covid19 infecties nemen toe, vooral in de “rode zones”, zo beweert de RDS, en merkte op dat het ministerie van Binnenlandse Zaken en lokale bestuursorganisaties tekenen van vermoeidheid en zelfgenoegzaamheid vertonen, terwijl politici zich meer zorgen maken over de voorbereiding op verkiezingen.

Het ministerie van Volksgezondheid kan het zich echter niet veroorloven zelfgenoegzaam te zijn, anders zullen er “als paddenstoelen” meer nieuwe clusters opduiken, aldus de RDS, die voorspelde dat de grafiek van nieuwe infecties komende weken sterk zal stijgen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Eén gedachte over “Thaise landelijke artsenvereniging beweert dat COVID-19-infecties toenemen, niet dalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!