Thaise familie achter Red Bull verdient miljarden

THAILAND:- Het succes van Red Bull levert de Thaise familie die het energiedrankje heeft uitgevonden miljarden op. De Yoovidhya’s staan steevast in de top tien van rijkste families van Azië.

Het was Chaleo Yoovidhya die het cafeïnerijke drankje in de jaren zeventig van de vorige eeuw uitvond. Hij doopte het Krating Daeng, of Thais voor Red Bull. Tijdens een reis naar Azië merkte de Oostenrijkse marketingspecialist Dietrich Mateschitz op dat de energiedrank hem hielp om zijn jetlag te overwinnen. In 1984 stichtten beiden Red Bull en maakten er een wereldwijd bekend merk van.

Vandaag is het bedrijf nog steeds voor 51 procent in handen van de familie Yoovidhya, de resterende 49 procent zitten bij de zoon van de vorig jaar overleden Dietrich Mateschitz. En dat legt de Thaise dynastie geen windeieren. Vorig jaar zette Red Bull recordcijfers neer, met 11 miljard verkochte blikjes.

Top tien rijkste families Azië
Het vermogen van de familie wordt geschat op meer dan 27 miljard dollar, goed voor een plaats in de top tien van rijkste families van Azië. Sinds januari 2022 alleen al verdienden ze 7,8 miljard dollar. Dat komt vooral van hun aandeel in Red Bull. Ze zijn ook eigenaar van TCP Group, het bedrijf dat het drankje voor Thailand en de rest van Azië maakt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: HLN.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!