Drijvende strandclub voor de kust van Phuket mag niet open, de provinciale autoriteit is bezorgd over brandveiligheid en mogelijke impact op het maritiem milieu.

PHUKET:- Autoriteiten van deze provincie hebben de uitbaters van een drijvende strandclub verteld dat ze geen toestemming zullen krijgen om hun business te openen totdat er meer veiligheids- en milieunormen zijn. 

De gouverneur van Phuket, Narong Woonciew, liet weten dat hij via sociale media van plannen van Yona Beach Club had gehoord om deze maand alsnog hun drijvende beach club te openen, nadat een eerdere poging eind januari door de autoriteiten was afgewezen. 

“Deze kwestie heeft de aandacht van het publiek getrokken omdat er gemengde reacties zijn over de opening van deze aangepaste boot om diensten te verlenen aan toeristen in de zee bij Patong,” zo verklaarde de gouverneur.

Bij het runnen van een bedrijf op zee moest rekening worden gehouden met veel gerelateerde wetten, aldus de gouverneur. Het Marinehandhavingscommando Thailand van de derde regio en vertegenwoordigers van andere instanties zijn bijeengekomen om deze zeewaardige kwestie te bespreken.

Vertegenwoordigers van het maritiem kantoor van Phuket zeiden dat de boot wettelijk geregistreerd was. Het werd later echter aangepast en uitgerust om voedsel en andere diensten te leveren die niet in overeenstemming waren met waarvoor de boot was ontworpen, zo vertelde de gouverneur. 

Khun Narong uitte ook zijn bezorgdheid over de impact op de mariene hulpbronnen van een drijvende partyboot die plaats biedt aan maximaal 500 mensen. Ook uitte hij zijn bezorgdheid over de veiligheid bij harde wind of golven. 

Voor het uitvoeren van diensten op de boot waren ook verschillende exploitatievergunningen vereist, voegde hij eraan toe. Kapitein Krit Khluebmat, adjunct-directeur van het Marinehandhavingscommando Thailand regio 3, leidde een eerdere inspectie van de boot toen deze aangemeerd lag bij Kaap Yamu ten zuidoosten van het eiland. Zijn team ontmoette vertegenwoordigers van de boot en informeerde hen over de wettelijke vereisten waaraan hun operatie zou moeten voldoen. 

Hoewel Yona enkele kenmerken had van een cruiseschip, zei hij, was het bedrijfsmodel anders. Cruiseschepen helpen bij het genereren van inkomsten voor lokale bewoners wanneer hun passagiers aan land komen, zei hij. Maar het grootste deel van de inkomsten die Yona genereert uit het bedienen van feestgangers, zou bij de eigenaren blijven. X Hotel Condessa Hotel Vila Galé Lagos Hotel.

Khun Suchart Rattanaruengsri, directeur van het Bureau voor mariene en kusthulpbronnen, zei dat uit een inspectie bleek dat het afvalverwerkingssysteem van de boot en het waterfiltratiesysteem van het zwembad voldeden aan de algemene normen. Decoratiematerialen waren echter brandbaar en er was geen brandtrap, zo vertelde hij.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Eén gedachte over “Drijvende strandclub voor de kust van Phuket mag niet open, de provinciale autoriteit is bezorgd over brandveiligheid en mogelijke impact op het maritiem milieu.”

  1. Eigenlijk lees ik het volgende:
    Hotemetoten willen jaarlijks centjes vangen omdat er iemand met een geweldig idee op de proppen komt. (ik vermoed falang)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!